Senioren turnen met kleuters in wzc St.Michaël.  

Senioren turnen met kleuters in wzc St.Michaël.  © RR

G-Sport Vlaanderen steunt dynamische tuin in woonzorgcentrum St.Michaël

Essen -

Woonzorgcentrum St.Michaël wil een dynamische tuin in het nieuwe lokaal dienstencentrum dat in 2022 opent. Voor de realisatie is ruim 11.000 euro nodig. G-Sport Vlaanderen heeft dit nu geselecteerd als crowdfunding project.

“In het hart van het woonzorgcentrum St. Michaël is een fantastisch project ontwikkeld, een dynamische tuin”, vertelt schepen van Sport en G-beleid Brigitte Van Aert (CD&V). “Opzet is in te zetten op bewegen en ontmoeten en kadert in buurgerichte zorg, zorgen voor elkaar.”

St.Michaël ligt centraal naast een lagere school, serviceflats, kleuterschool, dagopvang NOAH, midden in de wijk Heikant. “Zij kunnen elkaar ontmoeten in de dynamische tuin. Hier kun je ook op een ongedwongen manier regelmatig en met alle plezier bewegen. Dat vertraagt overigens het verouderingsproces. Ook mensen met een beperking zijn welkom.”

Regelmatig bewegen vertraagt het verouderingsproces.

Regelmatig bewegen vertraagt het verouderingsproces. © RR

Op 10 januari 2022 opent een nieuw Lokaal Dienstencentrum voor de ouderen van Essen. “Het wil een ontmoetingsplaats zijn waar elke senior activiteiten en vormingen maar vooral ook plezante dingen kan doen. De dynamische tuin kan daarbij helpen, want bestaat uit allerlei toestellen gericht op actief bewegen en actief het geheugen trainen. De tuin komt op het grote en groene domein.”

De tuin wordt ingericht in samenwerking met Sport Vlaanderen, maar kost minsten 11.209 euro. “Als we zelf minstens 40% van dit bedrag (4.484 euro) inzamelen, passen sponsors van de G-sport de overige 60% bij.” Op donderdagavond was er al 130 euro gestort.

Bewegen in de openlucht is goed voor lichaam en geest.

Bewegen in de openlucht is goed voor lichaam en geest. © RR

St.Michaël organiseert hiervoor op 8 oktober de Italiaanse avond Hasta La Pasta en op 18 december een kerstmarkt. Wie wil kan ook gewoon een bedrag storten op de crowdfunding van G-Sport Vlaanderen. Het woonzorgcentrum behoort tot de Zorgroep van de Zusters van Berlaar.

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio