De kinderen mogen als eersten het parcours ontdekken. 

De kinderen mogen als eersten het parcours ontdekken. © rr

Eerste cyclocross op Molenbergen, honderden kinderen rijden parcours in

Wuustwezel -

Het team van Marc Herremans organiseert zaterdag 25 september op de vroegere motorcrossterreinen van de Molenbergen een eerste cyclocross. Honderden kinderen mogen deze week kennis maken met deze sport en het parcours uittesten.

Op 1 oktober 1961 ronkten voor de eerste keer de crossmotoren op de Molenbergen in Wuustwezel. Rond de lokale man Jef Palinckx was een supportersclub gegroeid die hun man in eigen dorp aan het werk wilden zien. Uit deze supportersclub groeide vervolgens A.M.C. Wuustwezel. Na Jef Palinckx zorgde Jos Vermeeren voor de opvolging en de club bleef haar wedstrijd organiseren op de Molenbergen. Topvedetten uit de hele wereld zorgden er voor spannende wedstrijden. Tot en met 2016 bleef de Internationale Motorcross van de Molenbergen een vaste waarde op de Belgische kalender maar het financiële plaatje rond krijgen werd jaar na jaar moeilijker. De federatie hielp ook niet mee en sinds 2017 worden er geen wedstrijden meer georganiseerd. Maar er wordt nog wel gecrosst op de Molenbergen. AMC Wuustwezel organiseert nog jaarlijks trainingsweekenden voor motorcrossers op haar circuit.

Ideaal parcours

Voor cyclocross vormen de Molenbergen ook een ideaal terrein met een afwisseling van velden, bossen en zandduinen. Marc Herremans en vrienden organiseren er daarom een eerste cyclocross. Zij danken alvast parcoursbouwer Roger Vermeeren voor zijn steun. De 1e editie van de Mapeco cyclocross is 100 procent vrijwilligerswerk en de opbrengsten gaan integraal naar het goede doel. De Athletes For Hope Revalidatie Weide gaat van start. Alle mogelijke opbrengsten gaan naar dit mooie project.

Deze week ligt het parkoers vrij voor de lagere scholen van Wuustwezel. “De sportleerkrachten maken er alvast graag gebruik van”, zegt Jan Aertsen, sportleraar aan Berkenbeek. “Al heel de week is er een drukke bedrijvigheid op het terrein. Voor de kinderen is het een fantastische ervaring om op een echt crossparkoers te mogen fietsen. De aanwezigheid van enkele toppers maken het helemaal af. Zaterdag om 16.30 u mogen alle geïnteresseerde kinderen nog eens vrijblijvend komen oefenen op het parkoers. Ditmaal onder luid applaus van hopelijk vele supporters.” Marc Herremans biedt een boeiend programma voor kinderen, G-sporters, jongeren en volwassenen met het Wuustwezels kampioenschap als hoogtepunt. (vwà

info over wedstrijden en inschrijven op www.cyclocrosswuustwezel.be
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio