Mariënborgh in Edegem 

Mariënborgh in Edegem 

De 7 leukste plekken om in de Antwerpse rand naar het WK wielrennen te kijken

Ook in de rand wordt het koers kijken alom. Zo kan je in zowel Wilrijk, Edegem als Kontich langsgaan om de coureurs te spotten. Wanneer het WK in de provincie precies voorbijrijdt, leest u op onze website.

Saar Van Olmen

1. Banners en geiten op de Bist in Wilrijk

Op de Bist is er veel plaats om van de koers te genieten. Naast de passage van de coureurs kan je ook kijken naar tekeningen die de Wilrijkse kinderen deze zomer gemaakt hebben. “Van die tekeningen hebben we banners gemaakt die we zullen ophangen op het plein”, zegt Karen Fremaut, sportantenne van het district. “Zondag gaan de mensen van het Geitestoetcomité trouwens ook met hun reuzen postvatten aan het districtshuis.”

Om de locatie te bereiken is er parkeergelegenheid op parking de Bist of parking Mastplein. De bezoekers nemen best zelf een hapje en een drankje mee, of gaan langs bij bakker De Herdt om de hoek die klein gebak aan 3+1 gratis aanbiedt.

(Lees verder onder de kaart)

 

2. Hapje en drankje in taverne Den Uil, Wilrijk

Een andere leuke locatie om de renners voorbij te zien komen in Wilrijk, is het kruispunt van de Doornstraat en de Krijgslaan. Daar gaat om 11u taverne Den Uil open. “Wij organiseren niets specifieks”, laat het team weten. “Maar de mensen zijn zeker welkom om binnen of vanop ons terras het WK te beleven.” Op het kruispunt is er voldoende plaats om naast de weg te kijken en als je niet in Den Uil geraakt, is er aan de overkant ook taverne Scala die de deuren opent om 12u ’s middags.

Taverne Den Uil in Wilrijk 

Taverne Den Uil in Wilrijk 

3. Voetbal en parking aan sportcomplex Mariënborgh in Edegem

Een paar honderd meter verder is er ook sportcomplex Mariënborgh. “Hier gaan de dingen zijn gewone gangetje”, vertelt uitbater van de cafetaria, Christiaen Goossens. “Zo gaan er gewoon voetbalwedstrijden van voetbalclub Olvac door en is er plaats voor een drankje. Het voordeel is natuurlijk dat er hier genoeg plaats is om te parkeren of om gewoon naast de weg te kijken.”

Beerschot 

Beerschot ©  Patrick De Roo

4. Hockey en standjes bij Beerschot, Kontich

Niet alleen voetbal, maar ook hockey zal zaterdag en zondag te zien zijn naast het parcours. “Wij zullen ons wielerminded opstellen”, wordt er in de cafetaria van KHC Beerschot verteld. “Onze parking ligt naast de Groeningenlei en die vullen we vast en zeker met standjes waar de mensen iets kunnen eten of drinken. De Groeningenlei zal afgesloten zijn, maar wie dat wil, kan langs de achterkant via de Prins Boudewijnlaan bij de club geraken.”

5. Gemeentesfeer en pintjes in café De Zwaluw, Kontich

Fan van de gemeentelijke sfeer in het centrum van Kontich? “In de Molenstraat zal het alvast een feestje worden”, zegt Steven Vercammen van café De Zwaluw. Naast het WK barst er namelijk dit weekend een braderie los in de gemeente. Het sportcafé pakt uit met een springkasteel voor de allerkleinsten en zet ook tafeltjes om aan te staan zodat er genoeg plaats is om op het voetpad langs te lopen. “Anders wordt het te smal”, zegt Vercammen. “Maar er zullen hier meer dan genoeg sportliefhebbers en pintjes aanwezig zijn.”

Café De Zwaluw in Kontich 

Café De Zwaluw in Kontich ©  Patrick De Roo

De Molenstraat in Kontich 

De Molenstraat in Kontich ©  Patrick De Roo

6. Wielerclubs en tapkranen bij fietshandel ’t Ventiel, Kontich

“Wij werken samen met wielerclub 2550CC, de ploeg waar mijn broer Gert en ik bij fietsen”, zegt Wouter Van den Broeck, uitbater van ’t Ventiel in Kontich. “Onze wielervrienden zorgen voor een tapkraan, en wij zorgen voor de locatie”, vertelt hij. “Ook bij ons is er een springkasteel waar de kinderen zich kunnen vermaken. Zet ons maar op plaats nummer één om naar de koers te komen kijken.” Een ranking is dit zeker niet, maar fietshandel ’t Ventiel verdient alvast een plaatsje in deze lijst.

7. Koffiekoeken en een groot scherm bij Jeugdhuis Den Trap, Waarloos

Jeugdhuis Den Trap is de enige van de zeven locaties die niet vlak naast het parcours ligt. “Wij hebben ervoor gekozen om vanaf ons jeugdhuis naar de Mechelsesteenweg te wandelen. Nadat de coureurs voorbij zijn gereden, keren we terug naar de thuisbasis om de koers verder op een groot scherm te volgen.” De groep spreekt om 10u af aan het gebouw om gratis koffiekoeken te eten. Om 10.20u vertrekt iedereen naar het parcours, waar er om 10.45u renners zullen voorbijrijden. Een pintje drinken de klanten van het jeugdhuis voor 1 euro.