Bejaarde bestuurster verliest controle over stuur, ramt geparkeerde wagens en crasht in vitrine

Deurne -

Een ongeval aan de Eksterlaar in Deurne heeft donderdag voor heel wat materiële schade gezorgd. Als bij wonder raakte slechts een persoon, een 87-jarige dame, lichtgewond. Ze ramde meerdere geparkeerde wagens en kwam uiteindelijk in de vitrine van een drogisterij tot stilstand.

“Een harde knal”, zo omschrijven buurtbewoners het ongeval aan de Eksterlaar, iets na 16 uur donderdagmiddag. Om een nog onduidelijke reden verloor een 87-jarige bestuurster van een zwarte Jaguar de controle over haar stuur, vermoedelijk nadat ze aan de Constant Jorislaan voorrang wilde verlenen aan een andere wagen.

“Daarbij is een ongeval ontstaan waarbij nog vijf andere auto’s beschadigd geraakten”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De dame knalde via enkele geparkeerde wagens op het trottoir, nam daarbij een afsluiting en een bloembak mee en crashte uiteindelijk in de vitrine van een drogisterij op de hoek van de Unitaslaan. “Het voertuig moest getakeld worden. De brandweer kwam ter plaatse om de straat schoon te maken”, aldus Bruyns.

De vrouw werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar als bij wonder raakte niemand anders gewond. “De school was nog geen tien minuten gedaan. Al de schoolgaande jeugd komt hier voorbij en veel kinderen komen hier in de krantenwinkel een drankje kopen. Tien minuten eerder en dit kon helemaal anders zijn uitgedraaid”, klinkt het bij een vrouw die het ongeval zag gebeuren.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio