Onder meer Astrid Centner, directeur van Chrstie’s Belgium komt naar De Vogelenzang. Een van haar belangrijkste ontdekkingen is een portret van Mozart.  

Onder meer Astrid Centner, directeur van Chrstie’s Belgium komt naar De Vogelenzang. Een van haar belangrijkste ontdekkingen is een portret van Mozart.  © RR

Christie’s stuurt kunstexperts naar taxatiedag in De Vogelenzang

‘s-Gravenwezel -

Wereldbekend veilinghuis Christie’s stuurt maandag 27 september vier van haar ervaren specialisten naar brasserie De Vogelenzang om alle juwelen, horloges en schilderijen van wie die dag passeert te laten schatten op waarde.

Christie’s bestaat al sinds 1766 en heeft dus tonnen ervaring in de kunstwereld. Het gebeurt niet zo vaak dat haar specialisten in onze regio neerstrijken. Maandag 27 september zal dat dus wel het geval zijn. Van 11 tot 17u zal een team van vier experten volledig ter beschikking staan in De Vogelenzang. Het evenement is een uitgelezen kans voor hen die, zonder enige verplichting, altijd al meer wilden weten over de juwelen en horloges, die wellicht geërfd zijn van grootouders en schilderijen die al generaties lang in de familie zijn.

Taxatiedagen zijn geen nieuw fenomeen. De Antiques Road Show, die aan het eind van de jaren 70 is begonnen, is een van de bekendste. Christie‘s en haar toenmalige team van experten waren nauw betrokken bij de totstandkoming van de Antiques Road Show, waarvan de BBC tot op heden meer dan 800 afleveringen heeft uitgezonden.

Maar hoe werkt deze taxatiedag? “In verband met de geldende restricties is het raadzaam een afspraak te maken en het object op 27 september mee te brengen naar De Vogelenzang, zodat onze experten het ter plaatse kunnen onderzoeken”, vertelt woordvoerder Alexandra Kindermann.

“De expert zal zijn of haar bevindingen, en ook een voorlopige inschatting van de waarde met de eigenaar bespreken. Als een bezoeker zich ongemakkelijk voelt om een object mee te nemen vanwege de waarde of de omvang ervan dan kan die gerust ook een foto van het object mailen. Op basis van de foto kan eventueel besloten worden om een afspraak te maken voor een privébezoek thuis.”

De taxatiedag vindt plaats in De Vogelenzang.

De taxatiedag vindt plaats in De Vogelenzang. © RR

Welke experten stuurt Christie’s naar ’s-Gravenwezel?

Juwelenspecialist Jessica Koers heeft al meer dan 20 jaar ervaring. In 2017 heeft zij de licht roze diamant ontdekt, die ooit deel uitmaakte van de collectie van kardinaal Mazarin en op talloze kronen van het Franse koningshuis heeft geschitterd.

Alexandre Gouverneyre maakt deel uit van ons zeer succesvolle Geneva Watches team dat een uitzonderlijk veilingjaar beleeft. Alexandre trad in februari 2021 toe tot de afdeling als Associate Specialist. Voor zijn komst naar Christie’s hield hij zich bezig met het zoeken naar en het verkopen van zeldzame horloges in heel Europa.

Astrid Centner heeft meer dan 15 jaar ervaring als expert in Oude Meesters. In 2018 trad zij bij Christie’s in dienst als hoofd van de afdeling Oude Meesters in Parijs. Een van haar belangrijkste ontdekkingen is een portret van Mozart, geschilderd tijdens zijn leven en verkocht voor 4 miljoen Euro. Nu is zij directrice van Christie’s Belgium.

Pauline Haon is een expert op het gebied van kunst uit de 20ste en 21ste eeuw en is eveneens in Brussel gevestigd. Zij heeft gewerkt aan grote historische naoorlogse collecties waaronder de verkoop van de Matthys-Colle collectie. Een groot deel van deze collectie is te zien in het SMAK in Gent. (jaa)

Taxatiedag kunstvoorwerpen op maandag 27 september (11-17u) in Brasserie De Vogelenzang, Wijnegemsteenweg 193, 2970 ’s Gravenwezel.
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio