Joppe, Jan, Neel, Kurt, Kristof, Frederik en Arnout gaan mee zorgen dat De Compagnon de komende weken gaat leven.  

Joppe, Jan, Neel, Kurt, Kristof, Frederik en Arnout gaan mee zorgen dat De Compagnon de komende weken gaat leven.  © Joren De Weerdt

Team van Chique Afterwork schiet weer in actie in De Compagnon: “Al twee jaar peper in ons gat”

Wiekevorst -

Het team achter Chique Afterwork gaat een reeks evenementen organiseren in het zaaltje van café De Compagnon in Wiekevorst (Heist-op-den-Berg). Daar komen onder andere een groot scherm, bijzondere truitjes en een dartsbord aan te pas.

Bert Provoost

De mannen achter Chique zijn vooral bekend van de Afterworks in de feestzaal van het Aldhem Hotel in Grobbendonk. In december 2019 sloten ze na dertig edities feestelijk af. De allerlaatste editie blijkt ondertussen toch niet de laatste te zijn geweest, want op 29 oktober is er nog een vervolg gepland op de vertrouwde locatie. En het team van Chique Afterwork gaat buiten de afterworkfeestjes ook nog andere dingen organiseren.

De plaats waar het de komende weken allemaal zal gebeuren is Wiekevorst. “Hier in café De Compagnon hebben we een mooi zaaltje tot 150 personen om een reeks kleinschalige evenementen in te organiseren. We wonen allemaal in de buurt en de cafébazen zijn vrienden van ons. Daarom vonden we dit de ideale plek”, legt Kristof Hens uit, die ook bekend is als deejay Milano.

Koers en voetbal

Het eerste evenement in het rijtje wordt kijken op groot scherm naar het WK wielrennen op zondag 26 september. “Er zal een gesigneerd truitje van Wout van Aert verkocht worden. Geïnteresseerden kunnen een bod doen en in de brievenbus steken. De biedingen worden afgesloten op 3 oktober, dan zenden we hier Parijs-Roubaix uit. De opbrengst gaat naar To Walk Again, de organisatie waarvan hij peter is. Het truitje is uiteraard getekend door Wout, zeg maar de toekomstige wereldkampioen.”

Het gesigneerde truitje van van Aert.

Het gesigneerde truitje van van Aert. © Joren De Weerdt

Ook zal er gesupporterd worden voor onze Rode Duivels. “Ze spelen op 7 oktober de halve finale van de Nations League tegen Frankrijk en dan organiseren we ook een groot scherm in de zaal. Voorlopig is er nog geen hype rond dat tornooi, maar we vinden toch dat het meer dan de moeite is om er iets rond te organiseren.”

Die dag komt ook Arnout Geens van Belgian Football Classics enkele voetbaltruitjes uitstallen en verkopen, onder andere van de Rode Duivels. “Ik heb een webshop met voetbaltruitjes en ga hier een pop-upwinkel openen. Er zullen onder andere truitjes van René Vandereycken, Georges Grün en Erwin Vandenbergh zijn”, vertelt hij.

Dartstornooi

Het evenement Chique Vogelepik vindt dan weer plaats op 8 en 9 oktober, zeg maar een soort Wiekevorsts kampioenschap. “De populariteit van darts zit heel sterk in de lift dankzij mannen als Antwerpenaar Dimitri Van den BerghenNijlenaar Kim Huybrechts. Maar in onze regio zijn er nog niet zo veel dartstornooien. Daarom organiseren we er nu eentje op amateurniveau, iedereen kan meedoen. De inschrijvingen lopen al vlot binnen. Wie nog wil meedoen, kan zich aanmelden via hello@chiqueworks.be.”

Dat er eindelijk weer iets georganiseerd kan worden, doet de mannen van Chique duidelijk deugd. “We hebben al twee jaar peper in ons gat, maar er mocht niks. We zijn blij dat we er weer aan kunnen beginnen”, lachen de mannen van Chique.

Meer info via www.facebook.com/chiqueafterwork.

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De WeerdtMEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio