© BFM

Dak van rijwoning raakt zwaar beschadigd bij brand

Lier -

Een hevige brand heeft donderdagnamiddag aanzienlijke schade aangericht aan het dak van een woning in de Maasfortbaan in Lier. Niemand raakte gewond maar het getroffen pand is wel tijdelijk onbewoonbaar.

De brand brak donderdag uit tijdens dakwerken en breidde vrij snel uit. Er ontsnapte ook heel wat rook. “Bij de dakwerken is er iets misgelopen en het dak van het aanpalende huis vatte vuur”, licht Magalie Derboven van de lokale politie Lier toe. “Het vuur woedde hevig bij aankomst van de brandweer. De bewoners van drie huizen rondom de brand verlieten uit voorzorg hun woonst maar gelukkig raakte niemand gewond en kon de brandweer verdere uitbreiding van het vuur voorkomen.”

De brandweer moest verschillende zonnepanelen van het dak halen  

De brandweer moest verschillende zonnepanelen van het dak halen  ©   BFM

De politie sloot de Maasfortbaan af voor alle verkeer en legde een plaatselijke omleiding in. De brand heeft vooral veel schade aangericht aan het dak en de zonnepanelen van het huis. Om het vuur helemaal te kunnen doven en om zeker te zijn dat er geen smeulende resten achterbleven, verwijderde de brandweer verschillende zonnepanelen van het dak.

 

 ©  BFM

Ook binnen in de getroffen woning is er schade. Het ging dan vooral om rook- en waterschade. “De woning in kwestie is tijdelijk onbewoonbaar door de brand. De twee aanpalende huizen blijven bewoonbaar.”  tdkMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio