Whitney en Caroline hebben grote plannen met ’t Zeepaardje 

Whitney en Caroline hebben grote plannen met ’t Zeepaardje © Filip Spoelders

Zaakvoersters van ’t Zeepaardje willen vis jong en sexy maken

Boechout -

Viswinkel en traiteur ’t Zeepaardje, ooit de eerste zaak in de Boechoutse Gillegomwijk, gaat vernieuwen. Zaakvoersters Caroline Van Tendeloo en Whitney Kik willen van vis een rock ’n rollbeleving maken.

Filip Spoelders

’t Zeepaardje bestaat 41 jaar. Zes jaar geleden nam Caroline (29) de winkel over van haar nonkel. “De winkel is ondertussen op en het is tijd voor een grondige vernieuwing. Ik wil veel meer uit de zaak halen waardoor sinds kort Whitney (29) medezaakvoerster is geworden. Samen zullen we tonen dat vis sexy en rock ’n roll kan zijn. Vooral onder de jongeren willen we vis populairder maken. Een voordeel is dat ik als kok klanten interessante tips kan geven over het bereiden van vis en niet alleen van kabeljauw of zalm. Er zijn zoveel mogelijkheden”, licht Caroline, die een opleiding aan Hotelschool Ter Duinen volgde, toe.

Warme tinten

Dit begint met een verbouwing van ’t Zeepaardje. Vrijdag is de winkel nog open. Vanaf zaterdag tot en met 15 oktober zal er aan het nieuwe concept worden gewerkt. “De meeste viswinkels voelen kil en fris aan. Voor de klanten zal een bezoek aan onze toekomstige zaak een beleving met warme tinten worden”, blikken Whitney en Caroline vooruit. Tijdens de werken blijft ’t Zeepaardje wel bereikbaar voor catering.

Tijdens het weekend van 16 oktober plannen ze een stevig openingsfeest. “Ons aanbod zal verder uitgebreid worden met gezonde en smaakvolle gerechten. Tegen de opening willen we toch groots uitpakken met onze eigen lijn aan gerechten.”

Duurzaam

Voor de vis blijft het duo met duurzame producten werken. “Het valt op hoeveel mensen vragen van waar de vis vandaan komt. Ze willen duidelijk weten wat er op hun bord ligt. Wij hebben ons hierin verdiept en mogen de klant gerust stellen. We werken enkel met vissoorten die een MSC- of ASC-label hebben. Dit betekent dat de vis op een duurzame manier wordt gevangen en gekweekt.”

De ondernemende dames kijken er naar uit om hun visie over enkele weken concreet te tonen. “Het is een uitdagende tijd. Vooral omdat we twee jonge vrouwen zijn in een sector waar meestal toch mannen werken. Op bijeenkomsten in onze sector kijken ze soms vreemd op wanneer we aangeven dat we ’t Zeepaardje zonder mannen runnen”, lachen Caroline en Whitney.