Het oldtimertreffen in Veerle-Heide lokte al drieduizend bezoekers. 

Het oldtimertreffen in Veerle-Heide lokte al drieduizend bezoekers. © LWGH

Straten rond kerk van Veerle-Heide gaan zich opnieuw vullen met liefhebbers van oldtimers

Laakdal -

Liefhebbers van oldtimers kunnen hun hartje ophalen, want zondag organiseert de Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde (LWGH) zijn dertiende oldtimertreffen in Veerle-Heide.

“Ons oldtimertreffen geniet grote faam, omdat je er wagens kan bewonderen die nergens anders te zien zijn”, verklapt Michel Peeters van het organisatiecomité. “Wij zijn uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, maar we rekenen erop dat alle straten rond de kerk van Veerle-Heide weer bezet zullen zijn. In een topjaar is Veerle-Heide als het ware te klein en ontvangen we tot drieduizend bezoekers in de Zandstraat.”

“Voor de bezitters van oldtimers voorzien we twee rondritten van ongeveer 45 kilometer over rustige wegen. De inschrijvingen starten rond 9u. De ene rit brengt de deelnemers richting Aarschot en Testelt, terwijl het tweede traject langs Westerlo loopt. In en rond de Zandstraat zullen opnieuw drank- en eetstanden te vinden zijn en we hebben uiteraard ook aan de koersliefhebbers gedacht. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De opbrengst van deze dertiende editie gaat trouwens opnieuw naar Huize Levensruimte, waar 45 geplaatste jongeren onderdak vinden.” (af)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio