Themabeeld recyclagepark. 

Themabeeld recyclagepark. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Recyclagepark van Bonheiden moeilijk bereikbaar tijdens doortocht WK wielrennen

Mechelen, Bonheiden -

De doortocht van het wereldkampioenschap wielrennen heeft de komende dagen ook een beperkte impact op de afvalophaling en de bereikbaarheid van de recyclageparken in de Mechelse regio.

Zo zal het recyclagepark van Bonheiden niet of moeilijk bereikbaar zijn voor inwoners die ten zuiden van de Mechelsesteenweg wonen. Op vrijdag wordt de doortocht tussen 14u en 14.30u verwacht, op zaterdag doorkruisen de renners tussen 13u en 13.30u de regio. Op die momenten zal er de meeste hinder zijn. “De Bonheidenaars die dan naar het recyclagepark willen gaan, raden wij aan om gebruik te maken van de parken in Muizen of Mechelen”, klinkt het bij afvalverwerker Ivarem.

Zwerfvuil

Ivarem roept de toeschouwers ook op om geen zwerfvuil achter te laten langs het WK-parcours. “Zorg ervoor dat je je afval in de daartoe bestemde containers en afvalbakken gooit”, zegt voorzitter Koen Anciaux. “Is er geen geschikte afvalbak in de buurt? Neem je afval dan gewoon mee en gooit het ergens anders in de vuilnisbak. Indien je betrapt wordt op het verspreiden van zwerfvuil of sluikstorten, kan je bestraft worden met een boete van 350 euro.” (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio