Op het glazen paviljoen van parking Grote Markt is last minute nog promotie aangebracht voor het WK. 

Op het glazen paviljoen van parking Grote Markt is last minute nog promotie aangebracht voor het WK. © Sven Van Haezendonck 

Mechelse binnenstad maakt zich klaar voor doortocht WK wielrennen

Mechelen -

Mechelen maakt zich klaar voor drie dagen doortocht van het WK wielrennen. De uitvoeringsdiensten van de stad waren donderdag al vroeg in de weer om in de binnenstad nadarafsluitingen te plaatsen op het parcours.

Over een traject van meer dan drie kilometer plaatsten medewerkers van de stad afsluitingen die de wielrenners moeten scheiden van toeschouwers. Renners passeren drie dagen op rij door het historische centrum: vrijdagnamiddag als eerste de beloften, zaterdagmiddag de elite dames en zondagmorgen de elite heren.

Medewerkers van de uitvoeringsdiensten zijn volop in de weer met het plaatsen van nadarafsluitingen. 

Medewerkers van de uitvoeringsdiensten zijn volop in de weer met het plaatsen van nadarafsluitingen. © Sven Van Haezendonck 

De deelnemers aan het WK rijden het historische centrum binnen via de Sint-Katelijnestraat. Over de Grote Markt rijden de wielrenners langs de Keizerstraat de binnenstad uit. Via het Hoogstratenplein en de N15 gaat het richting Bonheiden en Keerbergen. Vrijdag is heel het parcours afgesloten tussen 12 en 15u, zaterdag tussen 11 en 14u en zondag tussen 9 en 12u.

LEES OOK: Drukke Mechelse verkeersassen afgesloten voor WK wielrennen

LEES OOK: Mechelen volgt Walems voorbeeld met WK-vlaggetjes

Tientallen politiemensen en seingevers leiden alles in goede banen. De brandweer installeert speciaal een voorpost op het Rode Kruisplein. (svh)

www.mechelen.be/wk-wielrennen

MEER OVER WK Wielrennen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio