© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ooit wandel ik naar Santiago de Compostella”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Lore Wouters (21).

“Ik kom net terug van drie dagen wandelen in de Ardennen. We zijn gaan paalkamperen. Dat is wildkamperen op bivakzones waar je gewoon je tent mag opslaan. Mijn favoriete vakanties zijn wandelvakanties, stilzitten is niks voor mij. Wandelen staat gelijk aan denken aan niets en je hoofd helemaal leegmaken.”  

“Ooit wandelde ik de West Highland Way in Schotland. Dat was 160 kilometer in zes dagen. Pittig, maar leuk. Ik wil ook nog de GR5 stappen van de Nederlandse kust tot Frankrijk. Trainen doe ik nooit, die vakanties zijn altijd impulsieve beslissingen. Dat pak ik mijn rugzak en ben ik weg.”

“De ultieme droom is wandelen naar Santiago de Compostella. School houdt me nog even tegen, maar misschien kan ik na mijn studies wel vertrekken. Raar eigenlijk dat ik zo’n bedevaart wil doen, want ik heb niks met de kerk. Ik doe het voor de tocht en voor de ervaring.” (rvre)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio