Op de plek van het voormalige jeugdhuis in Elzestraat, komt in december het Elzerock Po-upcafé. 

Op de plek van het voormalige jeugdhuis in Elzestraat, komt in december het Elzerock Po-upcafé. © Stijn Van de Sande

Organisatie Elzerock pakt uit met winters alternatief: “Thema-avonden en een groot volksfeest”

Sint-Katelijne-Waver -

De organisatie van Elzerock pakt deze winter uit met een pop-upcafé in het voormalige jeugdhuis aan het Sint-Michielskasteel in Sint-Katelijne-Waver. Een week lang zijn er evenementen en thema-avonden. Een spetterende editie van Elzestraat Wintert vormt de afsluiter van het initiatief.

Stijn Van de Sande

De voorbije twee zomers moest Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver het zonder het gratis festival Elzerock aan het Sint-Michielskasteel stellen. Door de coronacrisis kon het evenement niet georganiseerd worden. “Afgelopen zomer was alles klaar voor onze vijfde editie”, zegt organisator Ronny Slootmans. “We hadden echte knallers op de affiche, maar de omstandigheden verplichtten ons om Elzerock al voor de tweede keer te annuleren.”

Toch moeten de Katelijnenaars niet tot volgende zomer wachten om nog eens te feesten. De organisatie lanceert namelijk het Elzerock Pop-Upcafé. “Tijdens de week van 5 tot en met 11 december baten we het voormalige jeugdhuis uit”, zegt Slootmans. “We organiseren tal van thema-avonden en events. Zo komt Sinterklaas langs tijdens een winterbarbecue, komt er een kaartavond, een vleugje comedy, een Ladies Night en een 80’s & 90’s-Avond. Op vrijdag 10 december staan er dan weer dj-sets gepland voor een leuke après-ski-party.”

Elzestraat Wintert

“Afsluiten doen we met Elzestraat Wintert”, klinkt het. “Er zullen onder andere kraampjes en optredens zijn. Net zoals bij de vorige editie moet het een groot volksfeest worden. Daarom worden ook de andere verenigingen uit Elzestraat erbij betrokken, net als het Licht-evenement van de gemeente. We hopen dat de omstandigheden ons deze winter opnieuw gunstig gezind zullen zijn, want we snakken allemaal opnieuw naar gezelligheid.” (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio