© Politie Voorkempen

Politiezone Voorkempen zet inspecteurs meer op de fiets: “Beter aanspreekbaar”

In de verschillende gemeentes van de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) zullen inwoners vanaf nu vaker de politie op de fiets tegenkomen. Het fietsteam van de lokale politie is namelijk uitgebreid en volledig vernieuwd. “Op de fiets zijn we beter aanspreekbaar én geraken we makkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen”, klinkt het.

Modern, fris en vooral heel zichtbaar. Met een oranje-blauwe polo, dito bermuda, nieuwe fluorescerende helmen en op een geavanceerde fiets vallen de inspecteurs van de politiezone Voorkempen voortaan extra op op de fiets. In totaal tien inspecteurs hebben zich geëngageerd om geregeld zichtbare patrouilles te doen op de fiets.

“Dat is het grote voordeel van de politie op de fiets: we vallen op en zijn veel makkelijker aanspreekbaar. De drempel tussen burger en politie verlaagt. Bovendien geraken we op de fiets veel makkelijker en sneller op plaatsen waar we in een combi moeilijk of niet geraken”, licht teamleider en hoofdinspecteur Gino Verstrepen toe.

Het team zal bijvoorbeeld toezicht houden aan scholen, speelpleinen en in inbraakgevoelige wijken. Sensibiliseren op fietsverlichting staat ook op het programma. Het team fietst ook rond op evenementen, die nu weer volop georganiseerd worden. “Het afgelopen anderhalf jaar lag het op dat vlak zo goed als stil door de coronacrisis. We hebben daarvan gebruik gemaakt om ons fietsteam volledig te moderniseren. We zijn tevreden dat we zo de veiligheid in onze zone nog beter kunnen garanderen”, besluit Milina Coelmont van Directie Operaties.

 

 © Politie Voorkempen

 

 © Politie Voorkempen 

 

 © Politie Voorkempen 

 jtp

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio