Initiatiefnemers Kenneth, Nadia en Niels organiseren een eerste garageverkoop in ‘De Gouden 3 hoek’. 

Initiatiefnemers Kenneth, Nadia en Niels organiseren een eerste garageverkoop in ‘De Gouden 3 hoek’. © rr

Bewoners ‘De Gouden 3 hoek’ organiseren zondag eerste garageverkoop

Mechelen -

Op zondag 26 september vindt in de Arsenaalstraat, de Stationsstraat en op de Hendrik Speecqvest in Mechelen de eerste garageverkoop van ‘De Gouden 3 hoek’ plaats. Dat is een initiatief van bewoners van de drie straten dat ontstond tijdens de coronacrisis. Er zijn maar liefst 35 verkopers ingeschreven.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

Bij het uitbreken van de coronapandemie vorig jaar, verzamelden de bewoners van de Arsenaalstraat, de Stationsstraat en de Hendrik Speecqvest zich in de WhatsAppgroep ‘De Gouden 3 hoek’. In die groep boden buurtbewoners elkaar onder meer hulp aan en er werden allerhande afspraken gemaakt. Ook het initiatief voor een garageverkoop ontstond in de chatgroep.

“Door ziekte zit ik vaak thuis en ik besefte bij het opruimen hoeveel ‘rommel’ een mens eigenlijk heeft”, zegt initiatiefneemster Nadia Van der Elst. “Daarom ga ik wel eens naar rommelmarkten, maar het leek me leuk om ook zoiets in onze eigen straat te organiseren. Ik postte het idee in onze groep en de reacties waren meteen enthousiast. Heel wat buren wilden meedoen. Samen met buurtbewoners Kenneth en Niels hebben we de organisatie op ons genomen.”

Iedereen welkom

In samenwerking met reclamebureau Publiplus werden er flyers gedrukt en ook via sociale media werd de ‘Garage Sale’ aangekondigd. In totaal schreven meer dan 35 standhouders zich in. “Uiteraard woont het grootste deel in ‘De Gouden 3 hoek’”, zegt Nadia. “In de WhatsAppgroep komen al veel berichtjes binnen van buren die zich volop aan het voorbereiden zijn. Maar we hebben ook verkopers die van verder komen. Iedereen is dan ook welkom op onze garageverkoop.”

De rommelmarkt vindt plaats op zondag 26 september van 8u ’s morgens tot 17u ’s avonds. “We kijken er nu al enorm hard naar uit”, aldus Nadia. “Na al die tijd kunnen we eindelijk nog eens gezellig buiten komen, bij elkaar langsgaan en een babbeltje slaan met de buren. Ze voorspellen ook nog eens goed weer, dus alle ingrediënten zijn aanwezig om van onze eerste garageverkoop meteen een topeditie te maken.” (svds, svh)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio