Jean-Jacques Delmée van Eneco, burgemeester Eddy Bevers en Koen De Bock van Ecoso. 

Jean-Jacques Delmée van Eneco, burgemeester Eddy Bevers en Koen De Bock van Ecoso. © Ward Bosmans

Eneco brengt het zonnetje in huis bij Ecoso

Willebroek -

Op het dak van de kringloopwinkel van Ecoso in Willebroek legde Eneco donderdag 35 zonnepanelen. Het gaat om panelen die op het dak van het hoofdkantoor van de energieproducent in Mechelen lagen. Na renovatiewerken konden ze om praktische omstandigheden niet worden terug geplaatst. Daarom krijgen de zonnepanelen nu een tweede leven bij Ecoso.

“We wilden niet dat die panelen ergens ongebruikt zouden blijven liggen”, zegt Jean-Jacques Delmée, CEO van Eneco, “daarom schenken we ze aan de sociale organisatie Ecoso, waar we al langer mee samenwerken. Het gaat om gratis opgewekte energie en circulariteit vinden we heel belangrijk.” Tegelijk investeert Ecoso in twaalf extra nieuwe panelen. Alles samen komen er dus 47 zonnepanelen op het dak van de kringloopwinkel in Willebroek.   

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) is opgezet met het initiatief van Eneco. “Dit sluit nauw aan bij het Burgemeestersconvenant 2030 dat de gemeente ondertekende en waarbij ze zich engageert om de broeikasgasemissies op het eigen grondgebied te verminderen met minstens 40%, efficiënter met energie om te gaan, duurzame energieprojecten op te zetten en zich te wapenen tegen de klimaatverandering.”

Ecoso staat voor duurzaamheid en zorgt voor sociale tewerkstelling, maar de organisatie had voorlopig nog geen zonnepanelen op haar gebouwen. “Dit is een mooi aanbod waar we graag op ingaan. We hebben gekozen om de panelen op het kantoorgedeelte van de kringloopwinkel in Willebroek te leggen”, zegt Koen De Bock, afgevaardigd bestuurder bij Ecoso. (wabo)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio