Dodeoekongevallen vermijden.  

Dodeoekongevallen vermijden.  © Dirk Roefflaer

Evonik biedt workshops verkeersveiligheid aan

Lillo -

Chemiebedrijf Evonik en Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) gaan samenwerken om het imago van de transport en logistieke sector te verbeteren. De aandacht voor verkeersveiligheid staat hierbij centraal en daarom werkt Evonik samen met buurgemeentes.

Met de Veilig op Weg- campagne (VoW) wilt Evonik sensibiliseren rond het thema dodehoekongevallen zowel voor haar eigen medewerkers als voor bewoners van de omliggende gemeenten. Jaarlijks gebeuren er gemiddeld 50 dodehoekongevallen met vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers. De helft van deze ongevallen is zeer ernstig.

Ivan Pelgrims, afgevaardigd bestuurder Evonik Antwerpen: “Een veilig woon-werkverkeer voor onze medewerkers is belangrijk. Het streven van VoW om het aantal dodehoekongevallen te verlagen, is ook onze missie. Ruim een kwart van onze medewerkers neemt frequent de fiets. Aandacht voor het risico op dodehoekongevallen is dus echt een zaak van iedereen. Daarom zijn we bij Evonik Antwerpen fier om als eerste bedrijf samen met EduCare en VoW verkeersworkshops aan te bieden voor onze eigen medewerkers en de bewoners van de omliggende gemeenten.”

Ook op dorpsdag aandacht voor dodehoekprobleem.

Ook op dorpsdag aandacht voor dodehoekprobleem. © evdw

Op 26 september staat de VoW-truck op de dorpsdag in Stabroek. Sarah Demartelaere, schepen voor mobiliteit Stabroek, : “Deze dorpsdag staat in het teken van de afgeronde infrastructuurwerken in het centrum. Veilige en vlotte doorstroming van het verkeer hangt niet enkel af van de infrastructuur. Sensibilisering rond dodehoekongevallen blijft een must.” Info : www.evonik.be/nl/vow (evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio