De proefopstelling blijft behouden.  

De proefopstelling blijft behouden.  © Marc Peeters

Oude Westmeerbeekseweg blijft geknipt

Heultje -

De knip in de Oude Westmeerbeekseweg in Heultje (Westerlo) blijft definitief behouden. Dat heeft de gemeenteraad beslist. Een ultieme poging van raadslid Frans De Cock (Open & Positief Westerlo) om de stemming hierover uit te stellen, leidde tot niets.

In oktober 2019 maakte het lokale bestuur van Westerlo doorgaand verkeer via de Oude Westmeerbeekseweg onmogelijk. Dit omdat de verkeerssituatie er door de drukte gevaarlijk was worden. De Cock vreesde van bij de start van de proefopstelling dat straten als Pastorijstraat en Hogeheide extra verkeer zouden te verwerken krijgen. Het debat hierover haalde meermaals de gemeenteraad. Ondertussen is er een rondvraag geweest en hebben de politiediensten metingen uitgevoerd.

“De bewoners van de Oude Westmeerbeekseweg zijn voor 100 procent tevreden met de knip”, weet schepen Kristof Welters (CD&V). “Er rijden nu opnieuw veel meer fietsers door de straat.” Dat het enthousiasme in de aanpalende straten iets minder groot is, beseft de schepen. “Maar de metingen hebben uitgewezen dat de drukte overal binnen de normen blijft en er geen bijkomende maatregelen moeten genomen worden.”

Volgens Frans De Cock wordt de situatie te rooskleurig voorgesteld. “Er is hoe dan ook een toename van het verkeer in Pastorijstraat en Hogeheide. Bovendien meen ik dat het meettoestel dat in de Pastorijstraat heeft gestaan, op de foute plaats werd opgesteld waardoor men verkeer heeft gemist. Dit dossier is niet rijp voor de eindbeslissing.” De CD&V-meerderheid zag dit anders besliste dat de proefopstelling definitief wordt. (mph)

 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio