Themabeeld. Het voertuig op de foto is niet een van de bestelwagens waar in Mechelen ingebroken werd. 

Themabeeld. Het voertuig op de foto is niet een van de bestelwagens waar in Mechelen ingebroken werd. © RR

Vijf inbraken in bestelwagens op twee dagen tijd: Mechelse politie verspreidt preventietips

Mechelen -

In Mechelen werd er de afgelopen dagen vijf keer ingebroken in een bestelwagen. Daarbij werd telkens gereedschap gestolen. De politie verspreidt nu een reeks tips om diefstallen uit bestelwagens en andere voertuigen te voorkomen.

Stijn Van de Sande

Vijf eigenaars van bestelwagens werden deze week al het slachtoffer van inbrekers in hun voertuig. Op woensdag ging het om inbraken in de Molenbergstraat, op de Oude Antwerpsebaan en in de Luchtvaartstraat. Eerder deze week sloegen de inbrekers ook toe in de Offenbossen en opnieuw op de Oude Antwerpsebaan. Er wordt telkens een deur opengebroken waarna de dieven ervandoor gaan met gereedschap.

Om te vermijden dat nog meer eigenaars het slachtoffer worden van de inbraken deelt de politie een reeks tips. “Eerst en vooral is het belangrijk om goed te controleren of de bestelwagen slotvast is wanneer je hem achterlaat”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Let er ook op dat hij via een ‘broekzakdruk’ op de afstandsbediening niet opnieuw geopend wordt. Kijk eveneens na of alle raampjes gesloten zijn.”

Bewoonde omgeving

“Het is aangeraden om je voertuig altijd op slot te doen. Ook al laat je het maar een korte tijd onbeheerd achter, bijvoorbeeld bij het in- en uitladen”, aldus Van de Sande. “Parkeer je bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Als je op een oprit parkeert, kan je de bestelwagen best met de laaddeuren zo dicht mogelijk tegen een muur of poort plaatsen. Dat maakt het een stuk lastiger voor de dieven.”

Maar niet iedereen heeft een garage of een oprit. “Als je je parkeert op de openbare weg, kies dan voor een goed verlichte plaats”, klinkt het. “Parkeer bij voorkeur niet op een afgelegen plaats, maar kies voor een bewoonde omgeving met meer sociale controle. Laat ook liever geen kostbare werktuigen achter in de bestelwagen of blindeer je ramen zodat het materiaal zeker niet zichtbaar is.” (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio