De nieuwe stalling biedt plaats aan 28 fietsen en is overdekt. 

De nieuwe stalling biedt plaats aan 28 fietsen en is overdekt. © rr

Drukke bushalte in Putte-centrum krijgt gezelschap van nieuwe fietsenstalling

Putte -

Aan de oude melkerij in Putte, op de hoek van de Waversesteenweg en de Lierbaan, is een nieuwe, overdekte fietsenstalling gebouwd. “Bij de heraanleg van het pleintje bleek dat er vaak veel fietsen in de oude stalling stonden. Daarom beslisten we te investeren in een nieuwe voor de toekomst”, meldt het lokaal bestuur.

Kristof Van Rompaey

De nieuwe stalling van Velopa biedt plaats aan 28 fietsen. “Ze ligt aan een belangrijke en drukbezochte bushalte. Dat was een belangrijke factor om de nieuwe stalling net hier te plaatsen”, zegt schepen van Mobiliteit Nick Vercammen (Lijst Burgemeester). “De stalling voldoet aan de aanbevelingen van het Vlaams Fietsvademecum en aan de eisen van FietsParKeur, de Nederlandse norm voor veilig fietsparkeren.”

“Er is voldoende ruimte om je fiets comfortabel te stallen. De fietsrekken hebben een aanbindlus waaraan het frame van de fiets veilig kan bevestigd worden”, zegt burgmeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgmeester). “De stalen overkapping heeft een transparant dak uit kunststof. Het college wilde namelijk zo veel mogelijk de openheid van dit pleintje behouden. Het gangpad tussen de fietsenrekken is mee overdekt.” (kvro)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen