Amber Klockaerts tijdens haar auditie: “Mocht ik alsnog naast de winst grijpen, dan kan ik mezelf niets verwijten.” 

Amber Klockaerts tijdens haar auditie: “Mocht ik alsnog naast de winst grijpen, dan kan ik mezelf niets verwijten.” © vtm

Amber Klockaerts staat in finale van ‘Regi Academy’: “Ik hoop dat dit geen eindpunt is”

Herenthout -

Mag Amber Klockaerts (23) uit Herenthout de nieuwe single van muziekkoning Regi inzingen? Donderdag valt het verdict in Regi Academy op VTM2. “Ongeacht de uitslag wil ik blijven zingen”, zegt Amber.

Tom Vets

Vier vrouwen vechten het vanavond onder elkaar uit. De winnares zingt de nieuwe single van Regi in en staat met hem op 30 oktober in het Antwerpse Sportpaleis.

“Ik had me destijds ingeschreven en zou wel zien wat er zou gebeuren”, lacht Amber. “Met die ingesteldheid was ik aan de wedstrijd begonnen. Maar ineens ben ik één van de vier grote kanshebbers voor de eindwinst. Dat geeft echt kriebels. Ik heb onmiddellijk beslist om er voor de volle 100% voor te gaan. Al maak ik me ook geen grote illusies, want de concurrentie is moordend. Die andere dames zingen de sterren van de hemel en hebben elk een bijzonder stemgeluid. Mocht ik er donderdag alsnog naast grijpen, kan ik mezelf niets verwijten. Ik ben tot het uiterste gegaan.”

Tijdens de halve finale moest Amber niet aan de bak. “Regi zag dat ik enorm hard had gewerkt en schonk me een wildcard. Hij vond dat ik de meeste progressie had gemaakt. Dat legde natuurlijk wel wat druk op mij om nog beter te presteren. Ik vond dat ik niet mocht stagneren.”

Oefenen op stemtechniek

Amber besloot nog meer zanglessen te nemen. “Er ging haast geen seconde voorbij dat ik niet zat te oefenen. In het programma wisten we op voorhand niet wat er precies stond te gebeuren. Voor de finale kon ik weinig voorbereiden. Ik wou enorm blokken op wat zou komen, maar wat ze voor ons in petto hadden, was een verrassing. Ik heb daarom vooral geoefend op stemtechniek.”

Ongeacht wie er wint, wil Amber sowieso in de muziek actief blijven. “Ik heb hier nu van mogen proeven en ik wil het niet meer loslaten. Toen ik mij inschreef, was het vooral de bedoeling om eens met Regi te mogen samenwerken. Dat is geëvolueerd naar iets dat algemeen heel leuk was om te doen. Toen ik voor die jury stond, smaakte dat naar meer. Ik hoop dus dat dit geen eindpunt zal zijn.”

Ongeacht wie er wint, Amber wil sowieso in de muziek actief blijven. 

Ongeacht wie er wint, Amber wil sowieso in de muziek actief blijven. ©  VTM

Amber was onder de indruk van Regi. “Voor mij was dat een mega-BV. (lacht) In het begin voelde ik me ietwat geïntimideerd. Het is altijd wat afwachten hoe die mensen in het echt zijn. Maar ik voelde me al snel enorm op mijn gemak bij Regi, Lester, Camille, Jaap en Olivia.”

Groentje met zelfvertrouwen

Klockaerts voelde de voorbije weken in haar omgeving dat de wedstrijd best leeft. “Vooral op sociale media heb ik heel wat berichten gekregen, wat ik niet had verwacht. Zelfs van mensen die ik niet ken. Het overgrote deel was bijzonder positief. Dat zorgt voor veel zelfvertrouwen. Ik ben nog een groentje in de muziekwereld, maar al die reacties tonen aan dat er toch blijkbaar potentieel in zit. Zoals je aan de beelden kon zien uit de auditie-aflevering, was het wennen voor mij om daar te staan. Alles wat ik in het programma heb gedaan, was een eerste keer voor mij. De positieve reacties geven me alvast veel steun in de finale.”

Regi Academy, VTM2, 21.45u

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio