De noeste werkers van de Landelijke Gilde hebben de tent al rechtgezet. Einhoven is er helemaal klaar voor. 

De noeste werkers van de Landelijke Gilde hebben de tent al rechtgezet. Einhoven is er helemaal klaar voor. ©  kristin matthyssen

Oude ambachten centraal op Dag van de Landbouw

Zoersel -

De Dag van de Landbouw op het gehucht Einhoven is jaarlijks een voltreffer van formaat. Vorig jaar moesten de Landelijke Gilde Zoersel en Ferm een jaartje overslaan om de bekende redenen. Zaterdag 25 en zondag 26 september kan die kater worden doorgespoeld. Het centrale thema dit jaar is oude ambachten.

Kristin Matthyssen

Omdat de organisatoren slechts drie weken zekerheid hebben dat hun evenement kan doorgaan, werd nog alles uit de kast gehaald. Zoals bij alle grote evenementen het geval is, moeten personen ouder dan twaalf een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. “Het vraagt wat meer werk, want we moeten het groot terrein helemaal omheinen om de bezoekers te kunnen controleren aan de ingang”, zegt voorzitter Danny Truyen van de Landelijke Gilde. “Maar het zal wel vlotten.”

De tent waar de kinderdisco zaterdagavond van 19 tot 21 uur het feest in gang trapt staat al recht. Toegang tot de kinderdisco voor kinderen tot 16 jaar is gratis. Aansluitend start het boerenbal, met discobar Alliance. Van 22 uur tot 23.30 uur speelt de band Live Bait uit Pulderbos live. Een ticket voor het boerenbal met optreden kost 5 euro.

Zondag 26 september begint de Dag van de Landbouw om 11.30u met een boerenmaaltijd. In de namiddag is er de vertrouwde formule met boerenmarkt, attracties, tractoren en een demonstratie van ambachten. Zo komt er een kantklosser, mandenvlechter, pottenbakker, klompenmaker en broodbakker. En nu hopen dat het droog blijft, maar de Dag van de Landbouw in Zoersel heeft een traditie van mooi weer.

De activiteiten worden aangekondigd op een bol kaas. Vergeet zondag je identiteitskaart en Covid Safe Ticket niet. 

De activiteiten worden aangekondigd op een bol kaas. Vergeet zondag je identiteitskaart en Covid Safe Ticket niet. © kma 

De harde werkers. 

De harde werkers. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio