Rekruten Peter Belmans en Tim Bilterest zoeken extra vrijwilligers voor de nieuwe brandweerpost in Lille. 

Rekruten Peter Belmans en Tim Bilterest zoeken extra vrijwilligers voor de nieuwe brandweerpost in Lille. © Bart Van den Langenbergh

Brandweer houdt roadshow voor nieuwe vrijwilligers

Lille -

Om de nieuwe brandweerpost van Lille te bemannen, gaat de hulpverleningszone Taxandria op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De brandweer houdt daarom op zondag 26 september door heel Lille een roadshow om mensen te laten kennismaken met de hulpverleners.

In elke gemeente van de hulpverleningszone Taxandria vinden al enkele weken volop informatieavonden plaats maar in Lille gaan ze nog een stapje verder. De brandweer organiseert daar op zondag 26 september een roadshow.  

“Sinds begin juni heeft de gemeente Lille een tijdelijke brandweerpost aan Achterstenhoek. Over een vijftal jaar zal daar een definitieve brandweerkazerne staan”, legt Karlien Maes van de hulpverleningszone Taxandria uit. “Om de kazerne te bemannen, zoeken we 32 brandweervrijwilligers. Intussen zijn zes rekruten aan hun opleiding gestart.”

De roadshow van de brandweer houdt zondag van 10.30u tot 12u halt op de parking van het Mollenhof in Poederlee, van 12.30u tot 14u aan het gemeentehuis in de Rechtestraat in Lille, van 14u tot 15.30u op de parking van de voormalige oude jongensschool in Wechelderzande en van 15.30u tot 17u aan de molen In Stormen Sterk in Gierle. De bezoekers kunnen een praatje maken met de rekruten en de kapitein en kennis maken met enkele brandweerwagens. (bvdl)

johan.lambregts@hvztaxandria.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio