© RTV

Drukke Mechelse verkeersassen afgesloten voor WK wielrennen: brandweer installeert voorpost

Mechelen -

Voor het WK wielrennen zijn enkele drukke verkeersassen in Mechelen zowel vrijdag 24, zaterdag 25 als zondag 26 september gedurende enkele uren afgesloten. Om het parcours zo weinig mogelijk te moeten doorkruisen, installeert de brandweer zelfs een voorpost op het Rode Kruisplein. Zaterdag is er ook geen markt.

Sven Van Haezendonck

De wielrenners komen Mechelen telkens binnen via de Koning Albertstraat in Walem. Via de Antwerpsesteenweg en de Oscar Van Kesbeeckstraat gaat het richting centrum. De renners doorkruisen de binnenstad en rijden het centrum binnen via de Sint-Katelijnestraat.

Vanuit de Katelijnestraat passeren de deelnemers aan het WK over de Grote Markt. Via de Befferstraat, de Veemarkt en de Keizerstraat rijden ze de binnenstad opnieuw uit, om via de N15 Bonheiden te bereiken. Om de renners een vlotte en veilige doortocht te garanderen, is het parcours telkens gedurende enkele uren afgesloten: vrijdag tussen 12 en 15u, zaterdag tussen 11u en 14u en zondag tussen 9 en 12u. Op verschillende plaatsen geldt er ook een parkeerverbod. Dat kan je best checken op de website van de stad.

LEES OOK: Mechelen volgt Walems voorbeeld voor WK wielrennen

Voor de hulpdiensten is er wel altijd doorgang mogelijk in de verschillende straten. Toch neemt de brandweer maatregelen omdat haar kazerne aan de Nekkerhal vlak bij het parcours ligt. Naast de normale bezetting in de kazerne in de Plattebeekstraat komt er tijdens de afsluitingen elders in de stad een voorpost met drie interventievoertuigen.

Parkings niet bereikbaar

De voorpost op het Rode Kruisplein staat er iedere dag van de doortocht en dat gedurende de hele periode van de afsluiting. Brandweerzone Rivierenland neemt die beslissing om bij oproepen zo weinig mogelijk het traject te moeten doorkruisen. Naargelang vanwaar de oproep komt, rukt een van de twee posten uit.

Onder andere parking Grote Markt is tijdens de doortocht niet bereikbaar. 

Onder andere parking Grote Markt is tijdens de doortocht niet bereikbaar. ©  Dirk Vertommen

“We zijn trots om dit internationaal wielerevenement te mogen verwelkomen. Samen met de brandweer en de politie garanderen we een vlotte en veilige doortocht van de wielerploegen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Zaterdag vindt er uitzonderlijk ook geen wekelijkse markt plaats. De gratis shopping shuttle vanaf P&R Nekker rijdt zaterdag wel, van 14 tot 19u. Lijnbussen volgen een aangepast traject. Tijdens de afsluiting van het parcours zijn parkings Grote Markt, Kathedraal en Veemarkt niet bereikbaar. In die twee laatste blijft uitrijden wel mogelijk.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio