Andrée en Jacques worden in de bloemetjes gezet voor hun zeventigste huwelijksverjaardag. 

Andrée en Jacques worden in de bloemetjes gezet voor hun zeventigste huwelijksverjaardag. © Stijn Van de Sande

Jacques en Andrée vieren zeventigste huwelijksverjaardag

Mechelen -

In woonzorgcentrum Hof van Villers in Mechelen werd woensdag een uitzonderlijk jubileum gevierd. Bewoners Jacques Denis en Andrée Desmons stapten maar liefst zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje. “Respect voor elkaar is het geheim van een lang huwelijk”, zeggen ze.

Vrienden en familie van Jacques Denis (97) en Andrée Desmons (93) verzamelden woensdagmiddag in het Hof van Villers voor een feestje. Het was namelijk zeventig jaar geleden dat het tweetal met elkaar trouwde. “We hebben al eens een koppel gehad dat 65 jaar getrouwd was, maar een platina huwelijk is echt wel heel uitzonderlijk.”, aldus de directie van het woonzorgcentrum. 

“Het is belangrijk om elkaar goed te verstaan”, zegt het gevierde koppel. “Dat is het geheim van een lang huwelijk. Je moet respect hebben voor elkaar en de andere ook af en toe eens laten doen. We zijn heel blij met het feestje. Hopelijk kunnen we 100 jaar worden, zodat we nog lang kunnen genieten van onze familie, drie kinderen, vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.”

Geschenken

Jacques en Andreé zijn beiden afkomstig uit de streek rond Nijvel, maar verhuisden later naar Mechelen. Jacques was er jarenlang voorzitter van de Koninklijke Mechelse Fotokring. Dat engagement leverde hem eerder al eens een huldiging op. Ook nu was burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) van de partij. Hij had geschenken en een brief van het koningshuis mee voor het echtpaar. (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio