© BELGA

Digitaal platform ‘Geef mee smaak aan Boom’ nodigt uit tot participatie

Boom -

Naast de traditionele overlegmomenten met bewoners lanceert het lokaal bestuur nu ook een digitaal platform voor burgerparticipatie. Op ‘Geef mee smaak aan Boom’ vinden inwoners onder meer informatie over grote dossiers en worden bevragingen georganiseerd.

“Mensen die geen tijd of zin hebben om naar vergaderingen te komen, kunnen op die manier ook mee participeren”, zegt schepen van Participatie Sven Cools (Groen). Hiervoor werd een overeenkomst aangegaan met Citizenlab, dat een gebruiksklaar platform aanbiedt.

Bedoeling is dat het gemeentebestuur en de diensten het platform op verschillende manieren gebruiken om de bevolking te betrekken. Afhankelijk van de actualiteit wordt het platform ingezet om stemmen te verzamelen, enquêtes te lanceren en te polsen naar meningen over een thema.

Zo bevat het platform onder meer informatie over enkele grote ruimtelijke dossiers. Via een tijdlijn kan je gemakkelijk zien in welke fase een bepaald dossier zit. Momenteel staat er ook een oproep op om jouw verborgen parel in de gemeente door te geven en binnenkort volgen er ook bevragingen over de speeltuintjes en het sportaanbod.

Deelnemen is eenvoudig. Je hoeft je enkel te registreren op het platform en je bent in.

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio