Verzamelaar Paul Mortelmans, schepen Abdrahman Labsir, dorpsconsulent Mieke Van Velthoven en Maaike van Heeswijk van de dorpsraad bij de vlaggetjes.  

Verzamelaar Paul Mortelmans, schepen Abdrahman Labsir, dorpsconsulent Mieke Van Velthoven en Maaike van Heeswijk van de dorpsraad bij de vlaggetjes.  ©  Stad Mechelen

Mechelen volgt Walems voorbeeld voor WK wielrennen: “Hang zo veel mogelijk kleurrijke vlaggen uit”

Walem, Mechelen -

De stad Mechelen volgt voor het WK wielrennen het voorbeeld van de dorpsgemeenschap van Walem. Ze doet een oproep aan alle Mechelaars die langs het parcours wonen. “Hang zo veel mogelijk kleurrijke vlaggen uit”, zegt de stad.

Zowel vrijdag 24, zaterdag 25 als zondag 26 september trekt het WK wielrennen door deelgemeente Walem en hartje Mechelen. De stad lanceert de hashtag #2800vlaggen. “Daarmee roepen we alle Mechelaars die langs het parcours wonen op om zo veel mogelijk kleurrijke vlaggen te laten wapperen en mee te supporteren”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Sport.

LEES OOK: Drukke Mechelse verkeersassen afgesloten voor WK wielrennen

In Walem laat de dorpsraad de vlaggetjes van de autoloze zondag in het dorp speciaal voor het WK wielrennen langer hangen. Het leuke initiatief bereikte ook het stadhuis. “Het is een prachtig en sfeervol idee om de wielerploegen te verwelkomen”, vertelt Labsir. En dus volgt Mechelen het voorbeeld van de Walemnaars.

Paul Mortelmans, een Walemnaar met een grote verzameling over de wielerwereld, organiseert zondag 26 september in café ’t Hoekske ook een tentoonstelling voor het grote publiek. Iedereen is er vanaf 10u welkom om ze te bekijken.

LEES OOK: Wielertoerist stelt gigantische collectie koersrelikwieën tentoon

Vrijdag kan je de renners op Mechels grondgebied aanmoedigen tussen ongeveer 13u55 en 14u20 (beloften), zaterdag tussen 12u55 en 13u20 (elite dames) en zondag tussen 10u55 en 11u20) de elite heren. (svh)

MEER OVER WK Wielrennen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio