Ook in het Grote Netewoud in Meerhout kan je zondag wilde buitenavonturen beleven. 

Ook in het Grote Netewoud in Meerhout kan je zondag wilde buitenavonturen beleven. © Hans Otten

Wilde Buitendagen laten kinderen in natuur ravotten

Meerhout, Oud-Turnhout, Wortel -

Kinderen en hun ouders krijgen komend weekend de kans om zich ten volle uit te leven in de rijke natuur tijdens de Wilde Buitendagen van Natuurpunt. Ook in Hoogstraten, Meerhout en Oud-Turnhout kan je terecht.

Hans Otten

De eerste drie schoolweken zitten er weer op, tijd om een frisse neus te halen in het Kempense groen. En om over beken te springen, in bomen te klauteren of over de grond door wilgentunnels kruipen. Natuurpunt zet op 25 en 26 september tijdens de Wilde Buitendagen de deuren van twintig bezoekerscentra bij natuurgebieden open om je uit te leven. Bij ons kan je zondag op drie plaatsen terecht.

In het Grote Netewoud in Meerhout geeft jonge speurneuzen de kans om met een heuse schatkaart in de hand het mooie gebied te doorzoeken op zoek naar de kostbaarheden. Dat gebeurt via een reeks van vijf korte en avontuurlijke wandelingen van een halfuurtje, tussen 13.30u en 16u.

Landschap De Liereman zet met het bestaande speelbos Bos van Bo zijn mooiste kindertroef in. Daarin organiseert Natuurpunt tal van uiteenlopende workshops waarin de kleintjes zich kunnen uitleven. Dat gebeurt via tijdsslots van telkens een halfuurtje, van 13u tot 15.30u.

Aan bezoekerscentrum De Klapekster bij Wortel-Kolonie in Wortel-Hoogstraten krijgen gezinnen van 13u tot 15u de kans landloper Zjefke de Zwerver te ontmoeten, die met de kinderen tal van zijn avonturen in de natuur herbeleeft.

Deelname voor al deze activiteiten is gratis, maar vooraf inschrijven is telkens verplicht.

www.natuurpunt.be/wildebuitendagen

MEER OVER Natuur Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio