De kerk van Wezel. 

De kerk van Wezel. © rr

Onderhoudswerken in kerken Wezel en Sluis

Mol -

In de kerken van Wezel en Sluis vinden de komende jaren grondige onderhouds- en herstelwerken plaats. Daarvoor slaan het gemeentebestuur en de kerkfabrieken de handen in elkaar.

Met de hulp van vzw Monumentenwacht Vlaanderen werd voor beide kerken een meerjarenonderhoudsplan opgesteld met kostprijsindicatie. Zowel de kerk van Wezel als die van Sluis werden in het kerkenplan opgenomen als kleine stemmige kerken met erfgoedwaarde. Deze kerken blijven ook op lange termijn behouden voor de eredienst.

Omdat de lokale kerkraden openbare instellingen zijn, dragen gemeentebesturen financieel bij tot het onderhoud van deze kerken. Het kerkenplan geldt als noodzakelijke voorwaarde om nog aanspraak te maken op subsidies voor restauraties en onderhoudswerken.

Voor de kerk van Wezel staan dit jaar nog de plaatsing van twee nieuwe dakkapellen op het programma. Later volgen nog aanpassingswerken aan de elektriciteitsvoorziening in heel de kerk volgens de huidige voorschriften, pleisterwerken, vervangen hout en schilderen van daklijst en werken in het sanitaire blok.

Voor de kerk van Sluis staan volgend jaar schilderwerken en de installatie van een sanitaire cel op het programma.(mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio