Annick Beirinckx op de stadsvesten in Lier. 

Annick Beirinckx op de stadsvesten in Lier. © Chris Van Rompaey

Annick uit Lier blikt in monoloog met een lach en een traan terug op haar leven

Lier -

Op de vooravond van haar veertigste verjaardag schreef Annick Beirinckx uit Lier de monoloog Balans, waarin ze terugblikt op de voorbije jaren. De voorstelling is vanaf nu te boeken.

Chris Van Rompaey

“Als tiener stond ik af en toe op de planken bij de Lierse toneelkring Schoolbond. Toen ik ouder was, volgde ik voordracht en toneel aan de academie in Lier. Daar ben ik in 2003 afgestudeerd met hoogste onderscheiding in zowel woord als drama. Vervolgens speelde ik meermaals bij Theater Boeketoe, onder meer in het zaaltje van café ’t Goed Voorbeeld en in theater De Seine. Mijn laatste wapenfeit dateert van 2018, toen ik samen met Annick De Smet Hard Hart van Stefan Perceval speelde. Dat was een fantastische ervaring die me liet merken hoe graag ik op een podium sta”, zegt Annick Beirinckx.

Ondertussen hadden de twee ‘Annicken’ het bedrijfje Jouw Verhaal opgericht. “We stellen ceremonies samen, meestal voor begrafenissen, schrijven hiervoor de teksten en brengen die ook zelf tijdens de ceremonie. Op die manier ontdekte ik dat ik ook heel graag schrijf én graag voordraag. Dankzij Jouw Verhaal stelde ik bovendien vast hoezeer ik het podium wel miste.”

Humor

“De voorbije jaren heb ik dan ook geregeld mijn eigen belevenissen opgeschreven, vaak extra gekruid met de nodige fantasie. Al dat materiaal heb ik samengelegd en er de monoloog Balans van gemaakt. Er zit in deze voorstelling, die een uur en een kwartier duurt, dus heel veel waarheid over mijn eigen leven met leuke en minder leuke dingen, maar ook veel fantasie en zelfs overdrijving.”

“Terwijl Hard Hart een vrij ernstig en poëtisch theaterstuk was, zorg ik in Balans ook voor wat humor. Hierdoor spreekt deze monoloog ongetwijfeld een breder publiek aan. Concreet ga ik in Balans, in de ratrace waarin ik leef, op zoek naar wat ontspanning en rust kan brengen of vooral zou moeten brengen met alle mogelijke gevolgen van dien. Of het me lukt om eindelijk helemaal zen te worden? Daarvoor moet je naar Balans komen kijken”, besluit Annick Beirinckx. (cvr)

Boekingen via Annick.beirinckx@telenet.be


MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio