Leerlingen van De Stapsteen uit Mol-Sluis bezochten recent de tentoonstelling. 

Leerlingen van De Stapsteen uit Mol-Sluis bezochten recent de tentoonstelling. ©  rr

Leerlingen bezoeken tentoonstelling over gezonde tanden

Mol, Balen -

Molse leerlingen bezoeken deze maand met hun school de toonstelling ‘Cas en Kato - Laat je tanden zien’ in VC De Kruierie in Balen. De expo wordt georganiseerd door Huis van het Kind en loopt nog tot en met 2 oktober.

Het doel van de tentoonstelling is kinderen, leerkrachten en (groot)ouders te overtuigen van het belang van gezonde tanden en hen de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen.

De reizende tentoonstelling maakt deel uit van het overkoepelende project ‘Cas en Kato hebben gezonde tanden’. Dit is een educatief project voor de kleuterklas en eerste graad lager onderwijs. De tentoonstelling is opgebouwd uit een wachtzaal en een tandartsenpraktijk. De wachtzaal bestaat uit allerlei informatiemodules en biedt de leerkracht de mogelijkheid om zelf les te geven.

De tandartsenpraktijkmodule is opgebouwd met doe-activiteiten en experimenten die op klas- en schoolniveau niet haalbaar zijn. Verder voorziet de tentoonstelling ook quizelementen om de kennis van de bezoeker te testen. Bovendien wordt het didactisch materiaal uitgebreid door de meerdere Gezonde Mondkoffers die ter beschikking zijn gesteld via de tentoonstelling. (mto)

 

 ©  rr

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio