Jasper en Laura zijn fan van de vegetarische kipnuggets. 

Jasper en Laura zijn fan van de vegetarische kipnuggets. © Stijn Van de Sande

Thomas More gaat voor diverser aanbod in studentenrestaurants: “Iedere student moet zich hier thuis voelen”

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

De Thomas More hogeschool past in samenwerking met cateraar Sodexo het aanbod in de studentenrestaurants in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver aan. Zo zullen er voortaan meer vegetarische gerechten op het menu staan en wordt er ook gefocust op gezonde voeding. Op Campus Kruidtuin opende dan weer een pasta- en pizzarestaurant.

Stijn Van de Sande

De Thomas More hogeschool wil afstappen van de kille refters met traditionele warme maaltijden op het menu. Daarom werd in samenspraak met de nieuwe cateraar Sodexo gezocht naar concepten die perfect aansluiten bij de leefwereld en mentaliteit van de studenten. Op de campussen in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver werden de menu’s aangepast aan het type student dat er les volgt en veranderden de refters nog meer in ruimtes waar ook gewerkt of gewoon gezellig ‘gehangen’ kan worden.

“We merken dat de studenten op technologiecampus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver iets traditioneler zijn qua voedingskeuzes”, zegt Martine Haelterman van Sodexo. “Zij kiezen vaker voor klassieke gerechten. Studenten uit de humane richtingen in Mechelen opteren eerder voor vegetarische en expliciet gezonde opties. Op basis van die bevindingen proberen we het smaakpalet van de studenten te verbreden en hen kennis te laten maken met nieuwe en gezonde gerechten.”

Catherine voorziet de studenten van pasta en pizza in het vernieuwde restaurant op Campus Kruidtuin.

Catherine voorziet de studenten van pasta en pizza in het vernieuwde restaurant op Campus Kruidtuin. © Stijn Van de Sande

Gezonder en vegetarisch

“Iedereen krijgt de vrije keuze, maar gezond eten wordt wel aangemoedigd”, zegt Lieselotte Heymans van de dienst studentenvoorzieningen van Thomas More. “Zo is er steeds een vegetarisch alternatief en houden we bij de samenstelling van de menu’s rekening met de diverse culturele achtergronden van de studenten. Dat is nodig op een hogeschool waar ook heel wat buitenlandse studenten zijn. Het is de bedoeling dat iedere student in de restaurants terecht kan, want we willen dat ze zich hier allemaal thuis voelen.”

De vegetarische gerechten vallen alvast in de smaak bij de studenten op campus De Vest. Zo kozen studenten Media & Entertainment Business Laura Dierickx (23) en Jasper Heyman (23) voor vegetarische kipnuggets. “We zijn geen strikte vegetariërs, maar als het er lekker uitziet willen we het zeker proberen”, zeggen ze. “En deze kipnuggets smaken net hetzelfde als die met vlees. Het viel ons al op dat er veel vegetarische opties waren. Dat vinden we absoluut positief. Zolang het maar lekker is. Bijkomend voordeel is dat het voor studenten erg goedkoop is.”

Op Thomas More is geen plaats meer voor een kille refter.

Op Thomas More is geen plaats meer voor een kille refter. © Stijn Van de Sande

Maaltijdautomaten

Het restaurant op campus Kruidtuin werd dan weer omgevormd tot een pizza- en pastarestaurant. “De eerste reacties van studenten zijn positief”, zegt verantwoordelijke Catherine Ala. “Maar we willen het aanbod nog verder uitbreiden. Nu hebben we twee soorten pasta en pizza, maar we willen ervoor zorgen dat er genoeg variatie is. Ook hier kiezen we voor gezondere maaltijden en snacks, al kan er niets op tegen de worstenbroodjes. Die blijven het populairst bij de studenten.”

Op termijn komen er op de verschillende campussen ook maaltijdautomaten waar studenten een gerecht kunnen kopen om zelf op te warmen. De samenwerking met Sodexo loopt voor een periode van minimaal acht jaar. De cateraar zal ook instaan voor de nieuwe restaurants die in de loop van de komende jaren gerealiseerd worden op Campus De Nayer en Campus De Vest.

Het pizza- en pastarestaurant op Campus Kruidtuin.

Het pizza- en pastarestaurant op Campus Kruidtuin. © Stijn Van de Sande

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio