Een sluikstort met gedumpte vuilzakken. 

Een sluikstort met gedumpte vuilzakken. © Frans Bruyninckx

Camera’s betrappen sluikstorters

Boom -

De mobiele camera’s die Boom sinds augustus inzet om sluikstorters en daders van andere vormen van overlast te identificeren, hebben resultaat opgeleverd. Twee sluikstorters liepen onlangs tegen de lamp.

“Vier van de zes camera’s staan op dit ogenblik opgesteld om sluikstort te vermijden, wat zowel een preventieve als een beteugelende aanpak mogelijk maakt”, vertelt burgemeester Jeroen Baert (N-VA). “Preventief omdat sluikstorters effectief en duidelijk in beeld komen. Beteugelend omdat de sluikstorters herkend en geïdentificeerd kunnen worden met een GAS-boete tot gevolg.”

“Zo konden we aan de hand van de camerabeelden vaststellen dat er op een van de plaatsen dagelijks rond hetzelfde uur door iemand een vuilzak werd geplaatst. Die ene zak trok dan verschillende andere aan. Na vier vaststellingen via de camera konden we een vijfde keer een van de sluikstorters op heterdaad betrappen. Ook diegene die veroorzaakte dat er in de loop van de volgende uren steeds opnieuw zakken werden gedropt, werd gesnapt. Een propere omgeving geeft minder aanleiding tot sluikstorten, want sindsdien blijft deze hotspot op enkele uitzonderingen na zo goed als proper. Ook een andere hotspot in het centrum van de gemeente werd op die manier weer ‘proper’.”

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio