De warme maaltijden in de dienstencentra en dorpshuizen konden door de coronacrisis lange tijd niet plaatsvinden. 

De warme maaltijden in de dienstencentra en dorpshuizen konden door de coronacrisis lange tijd niet plaatsvinden. © Dirk Vertommen

Opnieuw warme maaltijden in Mechelse dorpen en Battel

Mechelen -

De stad Mechelen gaat vanaf nu weer een keer per maand warme maaltijden serveren in de Mechelse dorpen en in Battel. Op die manier wil het lokaal bestuur de sociale cohesie verder versterken na de coronacrisis. Vzw De Krone staat opnieuw in voor de catering.

Stijn Van de Sande

“De maandelijkse warme maaltijden in de dorpen en in de wijk Battel zijn erg belangrijke momenten van ontmoeting en verbinding”, zegt schepen van Sociale cohesie Björn Siffer (Vld-Groen-m+). “Onder andere omdat de dorpsconsulenten vaak aanwezig zijn om contact te leggen met de bewoners. Bovendien hebben de afgelopen maanden ons geleerd hoe ontzettend belangrijk het is om mensen, en senioren in het bijzonder, samen te brengen.”

Het lokaal bestuur zegt dan ook blij te zijn opnieuw warme maaltijden te kunnen aanbieden. “Want gezellig samen tafelen is iets waar velen naar hebben uitgekeken”, zegt schepen van Sociale zaken en welzijn Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “We werken daarvoor samen met vzw De Krone, die instaat voor de catering. Zij zorgen voor een verse en gezonde lunch. Het dessert wordt aangeboden door Foodsavers, dat vanaf november ook de groenten zal leveren.”

Dorpshuis Walem

De eerste warme maaltijd werd woensdagmiddag geserveerd in het dorpshuis van Walem. Daar stond onder meer tomatensoep, vol-au-vent en spinaziepuree op het menu. In oktober zijn ook Leest, Battel, Heffen, Muizen en Hombeek aan de beurt. Een maaltijd kost tien euro, UiTPAS-houders met kansentarief betalen slechts drie euro. Het kindertarief tot en met acht jaar bedraagt zes euro.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio