© BEPR

Raadslid wil desnoods zelf monument metselen voor kerkhof

Heist-op-den-Berg -

In de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg is geijverd voor de oprichting van een herdenkingsmonument op de kerkhoven van Heist-centrum en Heist-station om de namen van de mensen in de recent ontruimde graven te herdenken.

“Ik zou heel graag zo’n monument zien voor de mensen wiens graf weggenomen is. Zo’n monument ter nagedachtenis zou een mooi teken van respect zijn. Dit wordt een kerkhof voor bemiddelde mensen die lange concessies kunnen betalen. Het moet in de eerste plaats een begraafplaats zijn en geen park”, gaf Marcel Van Hoof (ETA+) in de gemeenteraad zijn mening.

Van Hoof stelde zijn ervaring in de bouw zelfs ter beschikking. “Ik wil het monument zelfs metselen als de gemeente het materiaal betaalt”, klonk het.

Schepen van Begraafplaatsen Eric Verbist (CD&V) zegt dat een kleinschalig bezinningsmonument al eerder besproken is. “We zijn bezig in een werkgroep met specialisten funerair erfgoed om per kerkhof een beleid uit te stippelen. We willen de kerkhoven moderniseren en een esthetische, groene look geven. In die werkgroep is ook al geopperd om een kleinschalig monument voor bezinning te plaatsen, al lijkt het onhaalbaar om alle namen te vermelden.”

Raadslid Marcel Van Hoof.

Raadslid Marcel Van Hoof.

beprMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio