De Wommelgemse dj’s Arno Maes & Robin Donckers zijn gewend om scouts- en Chirofuiven op te luisteren. Zaterdagavond proberen ze het wellicht wat ouders publiek in ’t Brieleke aan het dansen te krijgen. 

De Wommelgemse dj’s Arno Maes & Robin Donckers zijn gewend om scouts- en Chirofuiven op te luisteren. Zaterdagavond proberen ze het wellicht wat ouders publiek in ’t Brieleke aan het dansen te krijgen. © RR

Vrijetijdscentrum Brieleke heupwiegend uit de startblokken met lokale dj’s als ceremoniemeesters

Wommelgem -

De Wommelgemnaren hebben er lang moeten op wachten maar na drie jaar bouwen, gaat dit weekend het doek op van Vrijetijdscentrum Brieleke. In elke zaal en elk hoekje van het grote complex valt wel iets te ontdekken en te beleven. Van concerten, demonstraties van verenigingen tot een heus dansfeest met de absolute top van de lokale dj-scene. “We vliegen er meteen stevig in”, kondigt schepen van Cultuur Ann Theys (N-VA) aan.

De gemeente Wommelgem investeerde bijna 7 miljoen euro in de ombouw en uitbreiding van het sportcentrum bij de terreinen van voetbalclub Ternesse. In de grote fabriekshal die daar aanvankelijk stond, heeft fitnesskeizerin Sonja Kimpen nog lange tijd de scepter gezwaaid met haar Synergie-concept. Vijf jaar geleden werd de gemeente terug baas in eigen huis. Sinds de werken voltooid en de hekken verdwenen zijn, kwam een volledig uitgerust en op Wommelgemse schaal best indrukwekkend vrijetijdscentrum tevoorschijn.

De majestueuze inkompartij van het nieuwe vrijetijdscentrum.

De majestueuze inkompartij van het nieuwe vrijetijdscentrum. © RR

“Maximale polyvalentie stond voorop bij de opmaak van onze plannen van wat we voortaan Cultureel Ontmoetingscentrum (COC) Brieleke noemen”, vertelt Ann Theys. “De zalen zullen niet alleen dienen voor onze eigen programmatie en de activiteiten van Wommelgemse cultuurverenigingen, maar kunnen ook gehuurd worden voor bijvoorbeeld een huwelijks- of bedrijfsfeest.”

“De grootste zaal is niet toevallig voorzien van een uitschuifbare tribune waarop samen tweehonderd mensen kunnen plaatsnemen. Die gaat vlot open en dicht, zodat de concert- of theaterzaal in een wip een feestzaal kan worden. De maximumcapaciteit, waarbij grote zaal en ruime foyer gecombineerd worden, is vastgelegd op een bezetting van 1.500 personen.”

Verenigingen

Het logo van het nieuwe vrijetijdscentrum.

Het logo van het nieuwe vrijetijdscentrum. © RR

Nu het stof gaan liggen en weggeveegd is, wil de gemeente haar inwoners wat graag en trots tonen wat die grootste investering in vele decennia allemaal heeft opgeleverd. Op zaterdagnamiddag 25 september krijgen meer dan dertig lokale verenigingen een forum in ’t Brieleke om hun werking voor te stellen. Er zijn korte optredens, voordrachten, theateracts en concertjes.

Kinderen kunnen zich uitleven in workshops. Enkele tentoonstellingen kruisen je pad. Sportclubs geven demonstraties, tonen filmpjes en je kan zelf ook een en ander uitproberen. “Elke bezoeker krijgt bovendien twee gratis drankjes om mee te klinken op de feestelijke opening”, geeft gastvrouw Ann Theys nog als lokkertje mee.

Stevige beats

Tenzij Wommelgem alsnog getroffen wordt door een corona-aanval, kan zaterdagavond ook de pas gelegde dansvloer uitgetest worden. Dat gebeurt vanaf 21 uur op de stevige beats van lokale dj-helden 2Laut (Kevin Elaut), Steven (Steven Loyaerts), E-gone (Egon Thomas) en het piepjonge duo 2IMPACT (Arno Maes & Robin Donckers). “Mee swingen kan alleen voor wie een Covid Safe Ticket kan voorleggen”, verwittigt schepen Theys de gasten wel.

Zondag gaat de verkenning van COC Brieleke nog een hele dag door met focus op de nieuwe infrastructuur. “Onze gidsen loodsen je door het gebouw en gunnen een kijkje achter de schermen”, aldus nog Ann Theys. “Geniet onderweg van theateracts op het voorplein. Een bont gezelschap van artiesten verrast met leuke en komische pop-upvoorstellingen. Foodtrucks staan klaar om je te verwennen met hapjes en drankjes.” (jaa )

De activiteiten op het plein voor ’t Brieleke zijn met vrije inloop. Voor de rondleidingen moet je (gratis) inschrijven Programma en inschrijven voor feestelijk openingsweekend vrijetijdscentrum Brieleke

De uitschuifbare tribune, die dit weekend niet open zal staan.

De uitschuifbare tribune, die dit weekend niet open zal staan. © RR