© Nattida-Jayne Kanyachalao

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ooit sprong ik 6,7 meter ver, maar de fun ging er wat af”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Monaim Balliu (21).

“Mijn vriendin en ik zijn drie jaar een koppel en we gingen net voor het eerst op vakantie. Daar hadden we allebei stress voor, maar het is goed gelukt met elkaar. Het was gelukkig een fysieke vakantie. Ik ben vroeger heel sportief geweest en dat zit nog altijd in mij.”  

“Toen ik jonger was, deed ik tien jaar lang heel intensief aan meerkamp. Dat begon eerst amateuristisch, maar ik wilde er meer uithalen en veranderde van club om mee te doen op nationaal niveau. Daar werd de sport veel professioneler aangepakt en trainde ik zes of zeven keer per week. Het verspringen was mijn beste discipline. Ik sprong ooit 6,70 meter ver. Maar de fun ging er wat af.”

“Ik wilde andere dingen. Ik begon meer te feesten en weg te gaan met vrienden en dat is moeilijk te combineren met al dat trainen. Dus ben ik gestopt. Soms heb ik daar wel spijt van. Ik heb dit jaar tijdens de Olympische Spelen zelfs niet gekeken naar het atletiek, misschien omdat ik het zelf niet meer doe en het achter mij heb gelaten.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio