© Hans Otten

Garages naast woning branden volledig uit in Heultje

Heultje -

In Hoog Heultje in Heultje (Westerlo) zijn twee aangebouwde garages bij een woning volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand blijft voorlopig onduidelijk omdat beide voertuigen van de bewoners op de oprit voor de garage stonden. Die auto’s konden ze ook tijdig verplaatsen.

De brand, die rond donderdag 12.30u ontstond, woedde hevig, met een grote rookpluim tot gevolg. “In de garage stonden tal van zuurstofflessen gestockeerd omdat de bewoner zuurstoftherapie nodig heeft”, klinkt het bij de brandweer. “Op zich is zuurstof niet brandbaar, maar ze geeft wel voeding aan het vuur. Bovendien kunnen de flessen onder hoge druk ontploffen. Daardoor was er wel wat risico.”

De brandweer slaagde erin het vuur geconcentreerd te houden, maar kon niet voorkomen dat de vlammen ook via de nok van het dak naar binnen op de zoldering sloegen. “In de woning is er eigenlijk weinig brandschade, maar wel rookschade. Het kost toch enkele dagen voor de bewoners kunnen terugkeren.”

De bewoners en hun hond bleven ongedeerd, al kregen ze wel wat rook binnen. Ze waren erg onder de indruk van het gebeuren. De verbindingsweg Hoog Heultje bleef een tijdje afgesloten. (ho)

 

 ©  Hans Otten

 

 ©  Hans Otten

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio