Oostenrijkse wielerploeg aangereden door een bus: één wielrenster afgevoerd met meerdere breuken. © ROBtv

Renster Oostenrijkse ploeg gewond bij aanrijding met bus in Leuven tijdens verkenning WK-parcours

In Leuven is een wielrenster van de Oostenrijkse nationale wielerploeg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dat meldt de Leuvense lokale politie.

Bron: BELGA

De renster kwam aan de Brusselsepoort in Leuven in aanrijding met een bus van de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn en werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De vrouwen van de Oostenrijkse ploeg reden in tegengestelde richting op het parcours. De buschauffeur zou in zijn spiegel gekeken hebben, maar werd verrast door de rensters die uit de onverwachte richting kwamen. De rensters moesten sowieso achter de betonblokken rijden, maar ook dat deden ze niet.

Het slachtoffer is een 18-jarige Oostenrijkse. Ze heeft meerdere breuken, maar is niet in levensgevaar.

De politie dringt er bij organisator Flanders2021 op aan de renners te wijzen de geldende verkeersregels te respecteren. Het parcours is momenteel nog niet afgesloten, dus er is nog steeds stadsverkeer. “Donderdagochtend van 8u30 tot 11u30 hebben alle ploegen de kans om op een afgesloten parcours te verkennen”, reageerde Gert Van Goolen, woordvoerder van Flanders2021. “We kunnen moeilijk dagelijks een officiële verkenning plannen. Dit WK heeft nu al een flinke impact op het verkeer. Ploegen mogen gerust op een ander moment verkennen, maar zolang het parcours niet afgesloten is voor het verkeer moet iedereen zich natuurlijk wel aan de verkeersregels houden.”