Paralympiër en tafeltennisser Bart Brands krijgt de felicitaties van het district Ekeren en de gemeente Brasschaat. 

Paralympiër en tafeltennisser Bart Brands krijgt de felicitaties van het district Ekeren en de gemeente Brasschaat. © Marc Wouters (W&F)

Veel lof voor tafeltennisser en paralympiër Bart Brands

EKEREN-BRASSCHAAT -

Velen herinneren zich de beelden op televisie na de uitschakeling van tafeltennisser Bart Brands op de Paralympische Spelen. “Het was mooi en oprecht om te zien hoeveel indruk het grootste sportevenement op jou heeft gemaakt”, zei Annemie Plompen (N-VA), districtsschepen voor sport.

Bart Brands is lid van TTC Nodo uit Ekeren en werd samen met zijn sportvrienden en familie in het districtshuis ontvangen. Brands woont in Brasschaat en vandaar dat ook burgemeester Philip Cools (N-VA) de feestzitting bijwoonde. De Brasschaatse sportschepen Adinda Van Gerven liet zich verontschuldigen. 

“Wij dragen de olympische ringen hoog in het vaandel”, zei de sportschepen. In 1920 werden de Olympische Spelen in Antwerpen gehouden. ”We hadden toen een olympiër in Ekeren, boogschutter Josephus Hermans, die goud en brons behaalde.” Vorig jaar kreeg die man een eigen dreef in het park.

Annemie Plompen, districtsschepen voor sport overhandigt Brands de Ekerse penning en een mand lekkers.

Annemie Plompen, districtsschepen voor sport overhandigt Brands de Ekerse penning en een mand lekkers. © Marc Wouters (W&F)

“Wij waren zeer blij dat een lid van een Ekerse club een ticket voor de Paralympische Spelen op zak had. Om dat te bereiken had je al een heel traject achter de rug.” De schepen stond even stil bij de vele uren training, maar ook op de manier waarop Bart omgaat met zijn handicap. ”Je staat aan de wereldtop, terwijl je nog een fulltime job hebt.” Bart Brands stond in 2018 in de kwartfinale van het WK in Slovenië en staat dicht bij de top 10 op de ITTF para tabel tennis ranking list men class 5. Bob Van Zwaenepoel, voorzitter van TTC Nodo, schetste op het humoristische manier de figuur van Bart Brands. Namens het district ontving de olympiër een mand met lekkers en de Ekerse penning.(mawo)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio