De vroegere buurtwinkel van Spar maakt plaats voor vijf appartementen en een handelspand. 

De vroegere buurtwinkel van Spar maakt plaats voor vijf appartementen en een handelspand. © bk projecten

BK Projecten bouwt achttien appartementen in dorpscentrum van Rijkevorsel

Rijkevorsel -

BK Projecten uit Westmalle start volgend jaar op twee plaatsen in Rijkevorsel met bouwwerken. Residentie Spar op de hoek van de Leopoldstraat en de Hoogstraatsesteenweg bestaat uit vijf appartementen en een handelspand. In het Prinsenpad komen dertien appartementen.

Ronny van den Ackerveken

De naam Residentie Spar verwijst naar de buurtwinkel en bakkerij die twee jaar geleden de deuren sloot. Nu heeft Cake & Bake er een tijdelijk afhaalpunt, maar dat verhuist. “De afbraak van het gebouw is nog dit jaar gepland”, zegt Katrien Debruyn van BK Projecten. “Als de bouwwerken niet te veel vertraging oplopen, is de nieuwbouw klaar tegen de zomer van 2023. Het gaat om een gelijkvloers handelspand en vijf appartementen.”

“Door de beschikbare ruimte tussen twee gebouwen en de stompe hoek in het perceel, hebben we het bouwplan creatief uitgewerkt. Een deel van de buitenmuur wordt gezet met gevelstenen, maar voor de hoek gaat het om tegelbekleding. De inrit komt in de Leopoldstraat.”

De voorgevel van Residentie Prinsen in het Prinsenpad.

De voorgevel van Residentie Prinsen in het Prinsenpad. © bk projecten

Binnentuin

Voor Residentie Prinsen staat de start van de bouwwerken gepland in februari 2022. “De oplevering is voorzien eind 2023”, legt Katrien Debruyn uit. “Negen van de dertien appartementen hebben twee slaapkamers omdat daar de meeste vraag naar is. Het project bestaat uit twee gebouwen met daartussen een ruime binnentuin als ontmoetingsruimte. In de muur met gevelstenen aan de kant van het Prinsenpad komt de kleinschaligheid terug die ook te vinden is in de woningen aan de overkant van de straat.”

Residentie Prinsen bestaat uit twee gebouwen.

Residentie Prinsen bestaat uit twee gebouwen. © bk projecten

“In het ontwerp hebben we rekening gehouden dat elke appartement voldoende lichtinval heeft door grote hoekramen. Ook de balustrades zijn gemaakt van glas. Het parkeren in Residentie Prinsen gebeurt ondergronds.”

Voor de beide projecten is de vergunningsprocedure nog lopende bij het gemeentebestuur van Rijkevorsel. (ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio