© atv

Zolderverdieping vernield bij uitslaande dakbrand in Wilrijk

Bij een uitslaande dakbrand in Wilrijk is woensdag een zolderverdieping volledig vernield. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Een persoon raakte lichtgewond.

De melding voor de brand in de Koning Leopoldstraat liep rond 10 uur binnen bij Brandweer Zone Antwerpen. “Aanvankelijk als een dakbrand in een rijwoning, maar bij aankomst van de brandweer was het vuur al overgeslagen op de zolderverdieping”, vertelt woordvoerder Kristof Geens. Er waren dakwerken aan de gang en vermoedelijk heeft isolatiemateriaal daarbij vuur gevat. “De brand ging gepaard met redelijk wat rookontwikkeling.”

De brandweer pakte de interventie aan met heel wat slagkracht en ging de brand vanuit verschillende hoeken te lijf. Na enige tijd raakte het vuur geblust. “De zolderverdieping is volledig uitgebrand, de ondergelegen verdiepingen liepen water- en rookschade op”, aldus Geens. Het getroffen appartement is onbewoonbaar. De bewoner kan elders terecht. Een persoon ademde te veel rook in en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kon ook de hond des huizes redden uit de brand.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio