Heleen Teuwen en Senne Jonckers onthullen de affiche van hun kerstmusical, die midden december Geel opvrolijkt. 

Heleen Teuwen en Senne Jonckers onthullen de affiche van hun kerstmusical, die midden december Geel opvrolijkt. © Hans Otten

Kerstmusical strijkt als theaterwandeling neer in De Bogaard

Geel -

Met The Carol of the Drum krijgt Geel in het weekend van 17 tot 19 december opnieuw een kerstmusical. Omdat corona ook dan mogelijk nog altijd om de hoek loert, vindt die in openlucht en in kleine groepen plaats.

Hans Otten

Het minste dat je van het schrijvers- en regisseursduo Heleen Teuwen (24) uit Geel en Senne Jonckers (22) uit Balen kan zeggen, is dat ze hun jeugdige enthousiasme moeiteloos op anderen kunnen overbrengen. Wanneer ze in de schouwburg van de Werft hun concept voor de traditionele kerstmusical toelichten aan een zeventigtal kandidaat-acteurs en -medewerkers, krijgen ze die in een handomdraai aan het zingen en bewegen. Geen wonder dat een speciaal comité in mei de twee uit vier kandidaten selecteerde om de muzikale kersthappening uit te werken.

“De titel van onze musical is The Carol of the Drum, naar het bekende gelijknamige kerstlied”, vertelt het duo. “Ken je dat niet? En als we pa ram pam pam pam zeggen? Dat herkent inderdaad iedereen meteen! We hebben ons verhaal op die tekst gebaseerd (over een jongen die het kindje Jezus bezoekt en bij gebrek aan geschenk op zijn trommel speelt, red.), maar we hebben er een meer eigentijdse toets aan gegeven.”

Zo’n zeventig kandidaat-acteurs en -medewerkers wonen de informatiesessie bij.

Zo’n zeventig kandidaat-acteurs en -medewerkers wonen de informatiesessie bij. © Hans Otten

In de versie van Heleen en Senne wil de kleine Nora deelnemen aan de wedstrijd die de twee koninginnen in haar land hebben uitgeschreven om hen het mooiste kerstcadeau te schenken. Het verhaal ontvouwt zich als een roadmovie, waarbij Nora op weg naar het kasteel verschillende groepjes personen ontmoet. Die aanpak is mede uit praktische noodzaak ingegeven.

Intiemere setting

“Geel kent een hoge vaccinatiegraad en de besmettingscijfers gaan al een tijdje de goede richting uit, maar dat wil niet zeggen dat het coronabeestje verslagen is”, zegt schepen voor Evenementen Nadine Laeremans (CD&V). “Daarom plannen we de musical deze kerst niet in fuifzaal De Waai, maar in openlucht op het jeugddomein De Bogaard. De toeschouwers wandelen zo zelf in kleine groepjes langs de verschillende tafereeltjes. Dat wandeltheater maakt een intiemere setting mogelijk, al moeten onze decorbouwers nu met al die verschillende scènes extra uit hun pijp komen.”

Wie op een of andere manier - voor of achter de schermen - mee wil werken aan de musical, moet zich voor 26 september aanmelden op www.fanvandimpna.be. Voorwaarde is dat je volledig gevaccineerd bent, al geldt dat niet voor kinderen. “In het weekend van 2 en 3 oktober houden we onze audities, op 24 oktober starten de repetities in de legerloods op Kievermont”, zeggen Heleen en Senne.

www.fanvandimpna.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio