In 2019 kon men over de koppen lopen. 

In 2019 kon men over de koppen lopen. © Neel Vermeiren

137 standhouders op autovrije Bredabaan tijdens Dorpsdag

Wuustwezel -

Zondag 26 september van 12 tot 18u is de Bredabaan verkeersvrij vanaf de Biest tot en met de Slijkstraat. Daar wordt de zesde Dorpsdag georganiseerd.

Na een jaar onderbreking verzamelen 137 ondernemers, handelaars en verenigingen om hun activiteiten voorstellen. De handelaars houden opendeurweekend en aan het Achter d’Hovenplein is er vanaf 9u tot 18u een grote rommelmarkt met meer dan honderd standhouders. Er is kinderanimatie voorzien en meerdere verenigingen geven demonstraties waarbij ze hun werking voorstellen. Er zijn drie bewaakte fietsenstallingen waarbij elke fietser een gezond presentje ontvangt. Je kan ook een mooie prijs winnen aan het standje van Koop in Wuustwezel. Tijdens dit evenement is er ook de nodige aandacht voor de coronamaatregelen. Deze worden op meerdere plaatsen langsheen het traject aangegeven.

Drie podia

Tijdens de Dorpsdag zijn er een tiental optredens te bewonderen op drie podia langs de Bredabaan. Op het plein aan Hubo is de Zandbergstage opgesteld. Daar zijn optredens van Anna Khina, Joo Joo Eyeballs, Smout en Reuzel en Dirt Brothers. Je kan er ook tweemaal van een modeshow genieten. Na afloop wordt er een afterparty georganiseerd. In de Irish Pub kan je onder meer een lekkere Guiness drinken of een hamburger eten. Daarnaast is er nog de Snow & Eventstage op de parking van Delhaize. Daar staan optredens gepland van Back In Time, The Hinge, No Vacancy en Vers talent. Het jonge geweld treedt op aan de Parking Veco met de Notenkrakers, Sound Supply, ERIN en Yent’l Adams.(vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio