Een mobiele woonregisseur moet onder meer burenruzies proberen te ontmijnen.  

Een mobiele woonregisseur moet onder meer burenruzies proberen te ontmijnen.  © Elke Lamens

Brecht pioniert met mobiele woonregisseur tegen onaangepast woongedrag

Brecht -

De gemeente gaat de dienst Wonen/Welzijn uitbreiden met extra consulenten, onder wie een mobiele woonregisseur. Die moet onaangepast woongedrag wegwerken wat vaak zorgt voor overlast in de omgeving.

“Aanhoudende burenruzies, lawaaihinder, sluikstorten, vandalisme en politionele interventies zorgen in bepaalde sociale wijken voor meer en meer overlast”, weet burgemeester Sven Deckers (N-VA).

“Personen die dit soort gedrag vertonen hebben vaak op verschillende vlakken begeleiding nodig. De steun die al door de sociale huisvestingsmaatschappij en het verhuurkantoor en OCMW wordt gegeven, leidt niet in veel gevallen niet tot een wenselijke structurele gedragswijziging. Met het project ‘mobiele woonregisseur’ willen we dit soort onaangepast woongedrag aanpakken. Hiermee zijn we pionier.”

“De woonregisseur wordt een brugfiguur die zowel de betrokken persoon als de mensen die in zo’n omgeving leven op een laagdrempelige manier kunnen aanspreken. Deze heeft ook een coördinerende rol tussen de betrokken diensten en organisaties. We willen inzetten op zelfredzaamheid en betere integratie van de persoon met onaangepast woongedrag om de leefbaarheids- en samenlevingsproblemen te verminderen.”

“We richten ons hierbij niet op specifieke locaties, maar wel op huurders zowel op de privé- als de sociale markt”, benadrukt Deckers.

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio