Wel Jong Niet Hetero vraagt meer Vlaams geld voor veiligheid LGBTQ+-jongeren

De Vlaamse regering geeft “een duidelijk signaal dat de veiligheid van LGBTQ+-jongeren geen prioriteit is”. Zo klaagt Wel Jong Niet Hetero woensdag de verlaging van de werkingsmiddelen voor de organisatie aan. De vereniging lanceert een petitie om meer investeringen in het welzijn en de veiligheid van deze jongeren te vragen.

Bron: Belga

Minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) maakte vorige week bekend dat er de komende vier jaar 1,5 miljoen euro extra naar de Vlaamse jeugdsector zal vloeien. Maar Wel Jong Niet Hetero moet het echter met minder stellen, zo klaagt de organisatie aan. “De veiligheid van LGBTQ+-jongeren is geen prioriteit. Terwijl wij elke dag merken dat de nood en hoeveelheid vragen van jongeren de lucht inschiet”, klinkt het. 

LEES OOK: Minderjarige verdachte van moord op homoseksuele David (42) ontsnapt uit gesloten instelling

Wel Jong Niet Hetero stipt aan dat de intolerantie, haat en geweld tegenover LGBTQ+-jongeren de voorbije jaren net zichtbaar aan het toenemen is. “De lijst voorbeelden van haat en onveiligheid waar wij het voorbije jaar mee geconfronteerd werden is eindeloos. En net nu geeft de minister zo’n signaal?”, stelt woordvoerder Joppe De Campeneere aan de kaak. 

De verlaging van de werkingsmiddelen staat volgens Wel Jong Niet Hetero in schril contrast met de verontwaardigde reacties die de Vlaamse ministers laten optekenen wanneer een geval van haat of geweld tegen LGBTQ+-personen de media haalt. Het staat ook haaks op de aanbevelingen die Dalle vorig jaar voor het jeugdwerk publiceerde om de veiligheid van LGBTQ+-jongeren te bevorderen, aldus de vereniging.