Groep Maes zoekt onder meer dringend machinisten om hoogwerkers te bedienen. 

Groep Maes zoekt onder meer dringend machinisten om hoogwerkers te bedienen. ©  Groep Maes

Groep Maes zoekt tot twintig nieuwe collega’s en zet hiervoor groots in op eenmalige jobdag

Zandhoven, Pulle -

Groep Maes is op zoek naar vijftien machinisten om hoogwerkers te bedienen. Een moeilijk in te vullen functie. Vrijdag 24 september organiseert het bedrijf daarom tussen 15 en 22u een jobdag in het depot in Pulle. Er worden ook een vijftal techniekers elektriciteit gezocht voor Maes Industriële Verlichting.

Kristin Matthyssen

Groep Maes is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in alles wat in de hoogte gebeurt en kracht vereist. Maes Hoogwerkers & Montaco verhuren als enige in Europa de unieke combinatie van hoogwerkers op vrachtwagen en kranen. Samen beschikken ze over het grootste gamma aan hoge hoogwerkers in Europa en over het grootste aanbod van mobiele torenkranen op de Belgische markt.

Met ongeveer 60 machines in de verhuur zijn er ook heel wat machinisten nodig en laat dat nu net een probleem zijn. “Het is een moeilijke functie om in te vullen.” geeft Caroline Nicolaï, HR- manager bij Groep Maes toe. “Bovendien zoeken we er niet één of twee maar 15 machinisten.” Om dit tekort aan te vullen organiseert Groep Maes op vrijdag 24 september een jobdag. Iedereen die interesse heeft om te werken als kraanmachinist of hoogwerkerbedienaar is welkom. Maar Groep Maes is ook op zoek naar een 5-tal techniekers elektriciteit en dit voor hun firma Maes Industriële Verlichting.

Een hoogwerker van Montaco. 

Een hoogwerker van Montaco. ©  Groep Maes

Kathedraal

Maes Industriële Verlichting is een gevestigde waarde die verlichting plaatst op bedrijfs- en industrieterreinen, sport- en parkeerterreinen. Maar ook op openbare gebouwen en monumenten. Dankzij decennialange ervaring heeft ze al aantal mooie projecten op haar palmares staan: de nieuwe verlichting van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen, de relighting van de verhoogde bruggen over het Albertkanaal en de verledding van de verlichting op linkeroever in opdracht van de Haven van Antwerpen. Zij kunnen verlichtingspunten ook omzetten naar smart assets waarmee je de hele verlichting centraal en van op afstand kan beheren. “Dit is natuurlijk een groeiende markt.” legt Karin Nauwelaers, Business Unit Manager, uit. “Maar om de werken te kunnen uitvoeren hebben we volk nodig.” En ook dit is geen gemakkelijk profiel. “We zoeken geen standaard elektriciens maar industriële elektriciens. Putten graven, palen zetten, op grote hoogte werken, … ook dit hoort er allemaal bij.”

Als voorbeeld geeft Caroline ook de nieuwe verlichting van de O.L.V-kathedraal in Antwerpen. Niet alleen werd deze geïnstalleerd door Maes Industriële Verlichting maar tijdens de feestelijke onthulling werd het luchttheater gehesen door een mobiele torenkraan van Montaco. Televisieprogramma’s zoals Het Lichaam van Coppens doen ook regelmatig beroep op Maes Hoogwerkers & Montaco.

Maes Industriële Verlichting zoekt vijf industriële elektriciens. 

Maes Industriële Verlichting zoekt vijf industriële elektriciens. ©  Groep Maes

Kraansimulator

Op de jobdag zal een van de hoogwerkers paraat staan om bezoekers de hoogte in te brengen. En van mobiele torenkraan producent Spierings zal er een kraansimulator staan die aspirant-machinisten met behulp van virtual reality laat voelen hoe het is om een last te hijsen. Ook Rijschool Fury zal aanwezig zijn om alle vragen over het behalen van een rijbewijs C te beantwoorden.

“Er zijn geen vereisten wat betreft opleiding of diploma, belangrijker is de mentaliteit. Je moet flexibel, klantvriendelijk en technisch aangelegd zijn. Wel belangrijk is een rijbewijs C aangezien dit voor de meeste van onze machines nodig is. Als je dit nog niet hebt, is dit ook geen probleem want wij investeren samen met nieuwe collega’s in het behalen van zijn of haar rijbewijs C”, aldus Caroline Nicolaï.

Geïnteresseerden zijn welkom op vrijdag 24 september tussen 15u en 22u op het depot in Pulle, Boudewijnlaan 5. Op voorhand inschrijven is gewenst maar niet verplicht. Dit kan per e-mail naar personeelsdienst@groepmaes.com.

Meer info op http://www.maeshoogwerkers.com/nl/over-maes-hoogwerkers/vacatures.php

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio