Jan Fabre. 

Jan Fabre. ©  BDW

Advocate Jan Fabre over proces dat in maart begint: “Geen strafbare feiten”

Antwerpen -

Het proces tegen Jan Fabre (62) zal behandeld worden op 25 maart en 1 april 2022. De Antwerpse kunstenaar wordt strafrechtelijk vervolgd wegens seksuele intimidatie op de werkvloer, geweldpleging en aanranding van de eerbaarheid. Zijn advocate Eline Tritsmans zegt dat er een karikatuur van Fabre wordt gemaakt. “Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd.”

Joris Van der Aa

De zaak tegen Jan Fabre werd gisteren ingeleid voor de correctionele rechtbank. Het onderzoek naar de vermeende praktijken van de kunstenaar dateert van 2018. Toen stuurde een twintigtal ex-werknemers van zijn theatergezelschap Troubleyn een open brief de wereld in, waarin Fabre werd neergezet als iemand die seksuele betrekkingen eiste in ruil voor rollen in zijn producties. “Geen seks, geen hoofdrol”, zo luidde de boutade. Fabre zou zijn dansers en acteurs ook hebben gekleineerd en geïntimideerd. Het arbeidsauditoraat, dat de Antwerpenaar heeft gedagvaard, heeft een twintigtal vrouwelijke slachtoffers geïdentificeerd.

Eline Tritsmans, de advocate van Fabre. 

Eline Tritsmans, de advocate van Fabre. ©  BELGA

De rechtszaak tegen Fabre wordt op de zitting van 25 maart en 1 april 2022 behandeld. De advocaten van Fabre en de burgerlijke partijen krijgen eerst nog de kans om hun argumenten schriftelijk op papier te zetten. Fabre was gisteren niet aanwezig. Hij liet zich vertegenwoordigen door advocate Eline Tritsman. De belangen van de slachtoffers worden behartigd door advocate Christine Mussche.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio