Het commissariaat van politiezone Mechelen-Willebroek. Hier ontsnapte de jonge verdachte door via een raam naar buiten te springen 

Het commissariaat van politiezone Mechelen-Willebroek. Hier ontsnapte de jonge verdachte door via een raam naar buiten te springen ©  BELGAIMAGE

Opgepakte 14-jarige ontsnapt langs raam uit Mechels politiekantoor: “We gaan dit grondig onderzoeken”

Mechelen -

Uit het politiecommissariaat van de zone Mechelen-Willebroek is dinsdagmiddag een opgepakte 14-jarige ontsnapt. De jongen zou betrokken geweest zijn bij een diefstal in de Stationsstraat in Mechelen. Tijdens de administratieve afhandeling zag de tiener zijn kans om door een raam te klauteren en weg te vluchten. De knaap kon, ondanks een zoekactie, ontkomen.

Theo Derkinderen

De politie kreeg dinsdagvoormiddag een melding van een diefstal in een gebouw in de Stationsstraat in Mechelen. Vrij snel konden twee verdachten in de buurt worden opgepakt: een meerderjarige en een jongeman van 14, allebei uit het Brusselse.

Toen de jongste van de twee werd verhoord in het politiecommissariaat en de zaak administratief werd verwerkt, slaagde hij erin om door een raam op het gelijkvloers naar buiten te springen en kon hij de site van het zonecommissariaat verlaten.

“Uiteraard zijn we onmiddellijk met een zoekactie gestart en is er door onze ploegen nog uitgekeken naar de ontsnapte jongeman. Hij kon evenwel niet meer worden aangetroffen”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Naam bekend

De politie heeft wel de naam van de verdachte en spoort de jongeman nu verder op. De opgepakte meerderjarige werd intussen verhoord en is ter beschikking gesteld van het parket.

“Hoe de verdachte uit het politiecommissariaat kon ontsnappen gaan we uiteraard grondig onderzoeken. We gaan ook bekijken of er extra maatregelen nodig zijn om te vermijden dat dit nog gebeurt”, aldus nog Van de Sande.

Een ontsnapping uit het Mechelse politiecommissariaat is uitzonderlijk, maar het gebeurde ook al in 2017. Toen wandelde een verdachte van diefstallen zomaar naar buiten. Hij werd twee dagen later opnieuw opgepakt. De politie zal ook nu alles in het werk stellen om de voortvluchtige 14-jarige op te sporen. (tdk)

MEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio