“Het is ook fijn dat ons bestuur de voorbije jaren verjongd is”, zegt Gil Van den Berghe. 

“Het is ook fijn dat ons bestuur de voorbije jaren verjongd is”, zegt Gil Van den Berghe. © Guy Delforge

Ga lekker griezelen in de bossen van Nattenhaasdonk

Hingene -

Op 1 en 2 oktober organiseert de Landelijke Gilde Hingene-Wintam-Eikevliet haar jaarlijkse Heksentocht. Daar worden deze keer zowat 750 deelnemers verwacht. Wie nog mee wil, moet snel inschrijven.

Guy Delforge

“Deze gezinstocht door de bossen van Nattenhaasdonk wordt ondertussen al voor deze negentiende keer georganiseerd”, zegt bestuurslid Wim Verheyden. “Bij ons vind je geen gruwelijke Halloweentoestanden, maar echte heksen en spoken, hier en daar een duivel, maar ook lieftallige elfjes. Soms staat het angstzweet op je voorhoofd, om meteen weer vertederd te worden door al dat moois.”

“We zijn blij dat we na twee jaar weer onze Heksentocht kunnen organiseren”, zegt Gil Van den Berghe. “De centrale locatie is het lokaal van de wipschutters aan de De Blockstraat. Van daaruit worden de deelnemers in groepen op een kar naar het startpunt aan de rand van het bos gebracht. De wandeling is zowat drie kilometer lang. We hebben een vijftiental gidsen die de groepen begeleiden langs de tien plekken waar we animatie voorzien. Vanaf 20u kan om het kwartier een groep deelnemers vertrekken”

Kindvriendelijke versie

“Op beide dagen organiseren we om 19.30 en 19.45u een kindvriendelijke versie van onze Heksentocht”, zegt Van den Berghe. “De gids die deze groepen begeleidt, houdt rekening met de leeftijd van de kinderen en past de verhalen daar op aan.”

“Het is ook fijn dat ons bestuur de voorbije jaren verjongd is. Dat is belangrijk, want als de oude garde niet wordt vervangen, blijft een vereniging niet bestaan”, zegt Van den Berghe. “We zijn ook blij dat de jongeren van Tateljeeke massaal aanwezig willen zijn om mee de animatie van de Heksentocht te verzorgen.”

De Heksentochten vinden plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 oktober een vertrekken aan de E. De Blockstraat 54 in Wintam. Deelnemen kost 12 euro voor volwassenen, 6 euro voor wie jonger is dan tien jaar.

Inschrijven kan nog en met 24 september, elke dag van 20 tot 22u op tel. 0478.11.79.38.

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio